MEB:Aday Öğretmenler Önlerini Görmek İstiyorlar

MEB:Aday Öğretmenler Önlerini Görmek İstiyorlar

MEB:Aday Öğretmenler Önlerini Görmek İstiyorlar

EBS açmış olduğu ve Danıştay 2. Dairesi’nin 2010/2863 esas sayılı dosyasında devam etmekte olan davada, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin bir kısım maddeleri ile “Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 35. maddesinin 3 ve 4. fıkralarının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptalini talep etmiş ve sağlık özrü yönünden yürütmenin durdurulması kararını aldırmıştı. Bu doğrultuda açılan Türk Eğitim Sen’in  davada da, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği karar ile sağlık özrü yönüyle düzenlemenin iptali kabul edilmiştir
 
Aday öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığından talebi:
 
EBS 2. Dairesi’nin 2010/2863 esas sayılı davası ve  Türk Eğitim senin YD 2012/720 itiraz nolu açtığı dava 08.06.2013 tarihinde 35.maddenin 3 ve 4. fıkralarının yürütmesinin durdurulması ile sonuçlanmıştır.
 
Danıştay kararlarının önemine istinaden bu davanın gerekçe kısmında her ne kadar sağlık yönüne vurgu yapılarak hukuka aykırılığı belirtilmiş olsa da sonuç itibarı ile eş ya da sağlık özrü ayrımı olmadan 35 madde 3. ve 4. fıkrasının yürütmesi durdurulmuştur.
 
Ancak M.E.B kararın sonuç kısmını değil sadece mahkemenin dayanak gösterdiği sağlık kısmından yola çıkarak şubat 2014 özür grubu başvurularında sağlık özrüne aday öğretmenleri dahil etmiş ancak eş özrüne dahil etmeyerek hukuki bir boşluk yaratmıştır.
 
Danıştay kararlarını uygulamamanın cezai yaptırımları bir yana, ailesine,eşine,çocuğuna kavuşma umudu elinden alınan değerli öğretmen arkadaşlarımızın vebali çok daha büyük bir yüktür.
 
Hem M.E.B'in bu yanlıştan dönmesinde sesimiz olmanızı hem de mahkeme kararıyla sabit bu hakkımızı kullandırmasına destek olarak ailelerin bir an önce kavuşmasına vesile olmanızı dileriz
 
 
Sedat DEGER
https://twitter.com/sedatdeger09

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.