MEB'de İlçe Müdürlerine Görevden Alma Şoku

MEB'de İlçe Müdürlerine Görevden Alma Şoku

MEB'de İlçe Müdürlerine Görevden Alma Şoku

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINACAK !
     
      Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre,4 yılını doldurmuş okul müdürlerinin tekrar görevlendirilmesine esas olacak puanlama, İlçe Milli Eğitim ve  Şube Müdürlüklerince 15 Ağustos Cuma günü itibarıyla gerçekleştirildi. Bilindiği üzere, yönetmelik hükümlerine göre; 75 puan ve üzerinde not alan yöneticiler başarılı sayılacak.


       Değerlendirme sürecinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılan siyasi,bürokratik,sendikal baskıların yoğunlaştığı duyumları üzerine, Sendika olarak; yapılacak puanlamaların adil ve objektif olmasını, yapılan işlemlerin hukuki problemler yaratmaması gerektiğini söyledik. Şube olarak, konuyla ilgili ; çalışma alanımızdaki bütün İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle en az bir kez bir çoğuyla 2-3 kez görüştük. İlgili Şube Müdürlerine hassasiyetlerimizi anlattık. İlçelere göre değişiklik göstermekle birlikte,İlçe Kaymakamları,Belediye Başkanları, İlçe Ak Parti yöneticileriyle görüşerek,okul müdürlerinin  görevlendirmelerinde  adil ve objektif kriterlerin uygulanması konusundaki görüşlerimizi paylaştık. Yönetici Atama ve Görevlendirmelerde, her zaman hak -hukuk ve liyakati ön planda tutan bir sendika olarak, yapılan puanlamanın ne kadar adil ve objektif gerçekleştirildiğini beklemeye başladık.

       Yönetmeliğe göre, Okul Müdürlerinin  görevlendirilmesi konusunda,en hassas konumda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin tamamı çok kısa bir süre önce atanmıştır. Bilindiği gibi,bunların tamamına yakını, Eğitim Bir Sendikasının Şube, İlçe Yöneticisi veya aktif üyesidir. Aynı şekilde, atamadan sorumlu Şube Müdürlerinin de tamamına yakını,ya yeni atama,ya da rotasyon sebebiyle İlçelerde yeni göreve başlamıştır. Bu müdürlerin, puanlamayla ilgili bir takım kriterler olmasına rağmen, birkaç ay içinde tanıdıkları (aslında tanımadıkları) okul müdürleriyle ilgili değerlendirmeleri  kamuoyu tarafından merak ediliyor. 
    
    TETİKÇİLİĞİN SONU AYAKÇILIK MI ?
   
    Okul Müdürlerinin görevlendirilmesinde,Ak Parti İlçe Teşkilatları,Sendika,İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin çekişmeli bir dönem yaşadığı bilinmektedir. Mevcut Okul Müdürlüklerinin çok üstünde kişinin okul müdürlüğü beklentisi içine sokulmuş olması bu çekişmeyi daha da alevlendirmiştir. Eğitim camiası; İktidar Partisi,onun uzantısı sendika, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Bakanlık ve Bürokrasisinden müteşekkil  bir yapı değildir. Bu camia da bunların dışında da çok güçlü sendikalar, yapılan yanlışı onaylamayacak çok büyük bir kesim var.


    Okul Müdürlüklerine yapılan görevlendirmelerin kamuoyunda  yarattığı tepkiyle doğru orantılı olarak, mevcut İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görevden alınacağı veya İlçeler arasasında yer değişikliği  yapılacağının, Ak Parti İlçe Teşkilatlarında konuşulduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili, özellikle İstanbul da bazı yerel gazetelerde haberler bile yapılmaya başlandı. Okul Müdürlerinin görevlendirme sürecinin İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ötesinde, İl Milli Eğitim Müdürlerinin bazılarını da koltuğundan edeceği  dillendiriliyor. 
      Bir eğitimci olarak, bütün İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin, görevlerinde hakkaniyet ölçüsünden sapmamalarını, değerlendirmede adil davranmış olmalarını arzu ederim. Bunu başarmış iseler sıkıntı yok. Başaramadıysalar,sadece tetikçilik yapmış olacaklar ve kullanılmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacaklardır.                                             

                                                                                                         Enver DEMİR
                                                                   Türk Eğitim-Sen İstanul 9 No’lu Şb.Bşk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum