Memur Enflasyon Zammı Alacak Mı?

Memur Enflasyon Zammı Alacak Mı?

2014 yılı sonuna yaklaşılırken, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olarak 2014 yılı enflasyonu nedeniyle kamu çalışanlarının maaşlarına ilave zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

2013 yılında imzalanan “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme", Devlet memurlarının aylılarına 2014 yılı için sadece 175 TL brüt taban aylık artışı yapılmasını öngörürken, 2014 yılında enflasyondaki artışa bağlı ilave maaş zammı yapılmasına ilişkin herhangi bir hükme ise yer vermemişti.

Ancak, ekonomideki olumsuz gelişmeler, enflasyon artış oranının tahminlerin üzerinde çıkması ve döviz fiyatlarındaki hızlı yükseliş karşısında 2014 yılı maaş zammı nedeniyle kamu çalışanlarının zararı her geçen gün artmaktadır.

Hal böyle iken, memur maaş zamlarının toplu sözleşmelerle belirleneceğinin yasal düzenlemelerde hüküm alınmış olduğunu gerekçe gösteren yetkililer, 2014 yılı için geçerli olan toplu sözleşme hükümleri dışında ilave bir maaş artışının yapılmayacağını belirtmektedirler.
Bu nedenle, 2014 yılı maaş zammı ile aynı yıla ait enflasyon artış oranı arasında yılsonu itibariyle görülecek olan fark, kamu çalışanlarına maaş zammı olarak verilmeyecek. Devlet memurlarının aylık ücretlerine sadece, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olarak %3 oranındaki 2015 yılı (ilk altı ayı için) maaş zammı uygulanacak.

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum