MEMUR MAAŞLARINI MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA ENDEKSLEYİN

MEMUR MAAŞLARINI MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA ENDEKSLEYİN

MEMUR MAAŞLARINI MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA ENDEKSLEYİN

Geçtiğimiz yıllarda Toplu Görüşmeler yaparken olduğu gibi bugün de Toplu Sözleşme masasında kamu işveren tarafı memura zam vermemek için gerekçeler gösteriyor. Eğer kamu çalışanlarına olumlu yaklaşmak istemiyorsanız gerekçeler bitmez tükenmez. Önemli olan her sene önümüze zam vermemek için sunduğunuz gerekçelerden kurtulmaktır. Dünyada yaşanan ekonomik krizi söyleyip, onlar gibi olmamak gerekçesini sadece kamu çalışanlarının maaş zamları görüşülürken kullanmanız ahlaki değildir.

 

Yurtdışında hükümetin sayın bakanları ülkede ekonomik gelişme ve büyüme yaşandığını ilan edip duruyorken, sıra kamu çalışanlarına geldiğinde Yunanistan’dan örnek vermeleri abesle iştigaldir. Madem ekonomik büyüme sağlandı ülkemizde o zaman kamu çalışanları da bu büyümeden artık payını almak istiyor. Mademki komşu ülkelerde ekonomik kriz yaşanırken, Türkiye bundan etkilenmedi, biz de bundan payımızı görmek istiyoruz. Görülmesi gereken bir gerçek var ki; 2 milyon çalışan ve emekli gerçekten ekonomik anlamda zor durumdadır. Kredi kartlarına yüklenmekten haciz işlemleri almış başını yürüyor. İcra dairelerinde gözle görülür bir artış var. Yıllardır ihmal edilen kamu çalışanlarının ve emeklilerin nefes almasını sağlamanız lazım. Kemer sıkma politikasını elini taşın altına sokmayanlara uygulayın, kamu çalışanlarına değil.

 

Geçen yıllar içerisinde kamu çalışanları arasında maaş dengesi de bozuldu. Nitekim 2011 yılının sonunda milletvekillerine 3 bin 100 lira ile 5 bin lira arasında, üst bürokratlara 800 lira EK ARTIŞ YAPILIRKEN, ÖĞRETMENLERE, AKADEMİSYENLERE ve MEMURLARIN ÇOĞUNLUĞUNA kuruş verilmedi. Bugün öğretim üyesinin mezun edip devlet kurumlarında çalışan öğrencisinden daha az maaş alır konuma getirildi. Bu durum büyük bir vicdansızlıktır. Sunduğunuz 3+3 gibi komik rakamlar karşısında kamu görevlileri çok gergin konumdadır.

 

Bu büyük haksızlıklar karşısında Türkiye Kamu Sen olarak 26 Mayıs’ta yapacağımız mitingi 23 MAYISTA İŞ BIRAKMA EYLEMİNE dönüştürdük. Tabanda yaşadığımız gerginlik bizi iş bırakma eylemine yönlendirdi. Tabi ki toplu sözleşme süreci boyunca taleplerimiz karşılık bulursa eylemden vazgeçeriz.

 

Bizim isteklerimiz net. Biz pastadan payımızı almak istiyoruz.  Toplu Sözleşme masasında taleplerimize karşılık bulmak istiyoruz. Hükümetin tavrı bu sefer kamu çalışanlarından ve emekliden yana olmak zorundadır. Hükümete teklifimiz şudur: Milletvekili maaşlarına yaptığınız zam oranında artış istiyoruz. Memur maaşlarını Milletvekili maaşlarına endeksleyin. Fazla söze hacet yok.

 

         Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen

  İstanbul İl Başkanı 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.