Memur-Sen: Ya okulu kapatın, Ya pavyonları

Memur-Sen: Ya okulu kapatın, Ya pavyonları

MEMUR-SEN ANKARA İL VE EĞİTİM BİR-SEN ANKARA 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR'IN" YA OKULU KAPATIN YA PAVYONLARI KAPATIN" YAZILI BASIN AÇIKLAMASIDIR.

                 MEMUR-SEN ANKARA İL VE EĞİTİM BİR-SEN ANKARA 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR'IN" YA OKULU KAPATIN YA PAVYONLARI KAPATIN" YAZILI BASIN AÇIKLAMASIDIR.

                    YA OKULU KAPATIN YA PAVYONLARI KAPATIN

            Çankaya'nın en seçkin okullarından biri olan Erzurum Mahallesi Soysal Sokak Cebeci adresinde bulunan İltekin İlköğretim Okulu  etrafı   pavyonlarla kuşatılmış olduğu halde  velilerin ve öğrencilerin tedirginliklerine rağmen  eğitim öğretim  faaliyetine devam ediyor.

            Ankara Valiliği’ne, Çankaya Kaymakamlığı’na, Çankaya Belediyesi’ne veliler, mahalle sakinleri ve bölgedeki iş sahipleri   tarafından defalarca  ihbarda bulunulduğu halde  yetkililerce sorunun çözümü yönünde adım atılmaması  ve  bir açıklama yapılmaması bu   gibi  fuhşa,içkiye kumara ve uyuşturucuya özendirici gayri meşru işletmelerin kimler tarafından korunduğu sorusunu akla getiriyor.

            Veliler; okul yönetiminin kendilerine göre tedbir almalarına rağmen Okul'un etrafında sürekli cinsel saldırıların, satırlı bıçaklı kavgaların, tacizlerin  eksik olmaması yüzünden  akıllarının çocuklarında kaldığını, bu yüzden huzurlu bir gün geçiremediklerini ifade ediyorlar ve "ya okulu kapatın yada okulun etrafındaki  kötülük yuvalarını" diyorlar.

            İşin garip tarafı pavyon ve eğlence merkezlerinin sürekli olarak mantar gibi çoğalması bu işletmelerin özel otoparklarının olmaması gibi sebeplerle  bu işletmelere  gelen müşterilerin araçlarını okulun etrafını ve iş merkezlerinin önünü işgal etmesi güvenlik açısından son derece tehlikeli bir konum arz etmektedir.

            Ülkemizde alkol,kumar sigara,uyuşturucu bağımlılıklarının neredeyse ilk okul öğrencilerini tehdit ettiği bir dönemde barlar,pavyonlar ve eğlence merkezlerinin  okulların burnunun dibine kadar gelmesine sessiz kalınmasının Valilik,Kaymakamlık,Belediye ve Milli eğitim camiasınca duyarsız olunmasının mantığını anlamak mümkün değildir. 

            Şimdi tüm yetkilileri bu konuda tedbir almaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Sorunun çözümü yönünde adım atılmadığı takdirde veliler ve mahalle sakinlerince okul önünde eylem yapacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

mustafakir19@gmail.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.