Memura Evlenme Yardımı Masada

Memura Evlenme Yardımı Masada

Toplu Sözleşme görüşmelerinde dikkat çeken sosyal talepler, kamu çalışanlarını heyecanlandırıyor.

Toplu Sözleşme görüşmelerinde dikkat çeken sosyal talepler, kamu çalışanlarını heyecanlandırıyor. Memur-Sen’in teklifleri arasında yer alan “Evlenme Yardımı Ödeneği” kendisi ve çocukları evlenecek kamu çalışanlarının umudu oldu. 

Nisan ayında kabul edilen torba yasa ile yürürlüğe giren Çeyiz Yardımının ardından kamu çalışanları için atağa geçen Memur-Sen, kamu çalışanlarına evlenme yardımı ödeneğini Toplu Sözleşme masasına taşıdı. Aile Yardımı, Doğum Yardımı, Kreş Yardımı ödeneklerinin artırılmasını teklif eden Memur-Sen’in önerileri arasında kendisi veya çocukları evlenecek memurları en çok heyecanlandıran talep ise Evlenme Yardımı Ödeneği oldu. 

Evlenen memura 3 Bin 946 TL

Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen’in talepleri arasında yer alan evlendirme yardımı ödeneği için 3 Bin 946 TL talep ediliyor. 

Aile kurumunun oluşturulmasına ilk adımına yönelik devlet desteğinin önemine dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hükümetin çeyiz yardımı düzenlemesi ile evlenecek gençlere yönelik politikalarını olumlu buluyor ve destekliyoruz. Hükümetin bu yaklaşımı nedeniyle kamu çalışanlarının kendileri ve çocukları için sunduğumuz teklifi de kabul edeceğini düşünüyoruz. Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanlarına en yüksek devlet memuru aylığının 5 katı yani bu gün için 3 Bin 946 TL ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde memura ödenmesini istediğimiz miktar ise bu gün için 1,578 TL olan en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında olacak”  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum