Memura seyyanen zam geliyor

Memura seyyanen zam geliyor

Başbakan Davutoğlu, 'İyileştirme yapacağız' dedi. Yüzdelik zamma ek olarak seyyanen artış bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu, 'İyileştirme yapacağız' dedi, memur ve emekli heyecanlandı. Yeni teklif merak uyandırırken, gözler toplu sözleşmeye çevrildi. Yüzdelik zamma ek olarak seyyanen artış bekleniyor.

Toplu sözleşme maratonunda sona yaklaşılırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun"Memura, memur emeklisine iyileştirme yapacağız" şeklindeki açıklamaları heyecan yarattı.

Toplu sözleşmede Kamu İşveren Heyeti'nin memur ve memur emeklileri için ilk teklifi, 2016 için yüzde 4+4, 2017 için yüzde 3+3 zam şeklinde olmuştu.

Bir sonraki görüşmede Kamu İşveren Heyeti Başkanı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, zam tekliflerini 2016 için yüzde 5+4 olarak revize ederken, 2017 yılı için ise yüzde 3+3'lük tekliflerini korudu.

Ardından Bakan Çelik, teklifin artırılabileceğini söylerken; önceki gün de Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan "Emeklilerimiz için bin 100 liranın altında aylık alanlara 100 lira seyyanen zam uygulandı." dedi.

Hükümetin toplu sözleşmede yeni teklifinde; Yüzdelik teklifin artırılabileceği, ek olarak seyyanen zam da önerileceği beklentisi hakim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.