Memura Şok Haber! Öyle Bir Yasa Geliyor ki İş Güvencesi Kalkıyor

Memura Şok Haber! Öyle Bir Yasa Geliyor ki İş Güvencesi Kalkıyor

Memura Şok Haber! Öyle Bir Yasa Geliyor ki İş Güvencesi Kalkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özel sektör, çalışana tazminatını ödeyip kapının önüne koyuyor. Yeni anayasada memur işçi ayrımı kaldırılmalı” dedi. Yani memur kapının önüne konulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özel sektör, çalışana tazminatını ödeyip kapının önüne koyuyor. Yeni anayasada memur işçi ayrımı kaldırılmalı” dedi. Yani memur kapının önüne konulacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de işçi ile memur ayrımının çıkarılacak yeni anayasa ile ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan’ın işçi ve memurlarla ilgili sözleri adeta şoke etti.

MEMURA KÖTÜ HABER

Türkiye’nin yeni bir anayasa yapması gerektiğini belirten Erdoğan, Başkanlık sisteminin hızlı hareket etmek için gerekli olduğunu söyledi. Hükümetin çalışmak istemediği bir memuru görevden almasından sonra bu kişilerin mahkeme kararıyla göreve döndüğünü belirten Erdoğan, "Siz bir taraftan alıyorsunuz yargı bir taraftan geri iade ediyor, siz alıyorsunuz onlar iade ediyor. Böyle devlet idare edilir mi?” dedi. Patronlara seslenen Erdoğan, şöyle konuştu: “İki şeyiniz vardır. İhbar tazminatını ödersiniz, kıdem tazminatını ödersiniz. Memnun değilsiniz kapıya koyarsınız. Öyle mi? İlanihaye çalıştırmaya mecbur musunuz? Bu yeni anayasa ile birlikte memur işçi ayrımını da ortadan kaldırmak lazım. Aynen gelişmiş ülkelerdeki gibi çalışanlar sistemini getirmek suretiyle bu işi ilerletmek lazım.”

TÜSİAD'A YÜKLENDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve TÜSİAD’A da yüklenen Erdoğan, “Paralel yapı konusunda şaşırtmadılar. Muhatapları Cumhurbaşkanı değilmiş. Sen kimsin ya, sen kimsin. Bu fakiri milleti muhatap görmüş. Sen beni muhatap görsen ne yazaaar, görmesen ne yazaaar.” dedi.

FİRECİ AKP'LİLER HEDEFTE

Tayyip Erdoğan, Yüce Divan oylamalarında 50 fire veren AKP’li vekillere yönelik de sert konuştu. Erdoğan, “Biz birbirini sırtından hançerleyen o nankörlerin, o hainlerin seviyelerine inmeyecek, onların düştükleri tuzaklara düşmeyeceğiz. Bırakın hainler hain olmanın gereğini yapsınlar, onlar hıyaneti, nankörlüğü, fitneyi, özellikle birtakım çevrelerin maşası olmayı tercih ettiler” dedi.

Ali Tezel yorumladı: Hayata geçerse memur yandı HALEN SGK kayıtlarına göre 2 milyon 908 bin memur var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği düzenleme hayata geçerse milyonlarca memurun iş güvencesi ortadan kalkıyor. Artık memurlar da özel sektörde olduğu gibi amirlerince yeterli görülmedikleri zaman işlerini kaybedebilecekler.

MEMUR SÖZLEŞMELİ OLUYOR

Zaten AKP hükümetleri döneminde çok sayıda memur emeklilik veya istifa ile ayrıldığı halde yerine memur alınmadı. Tersine bu işler taşeron işçiler veya sözleşmeli, iş güvencesiz memurlara yaptırılmaya başlandı. Erdoğan Başbakanlığı döneminde de bu yönde bir adım atmış ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den veto yemişti. O tasarıya göre; memurlar sözleşmeli oluyor ve 2 yıllık sözleşme sonunda amirleri tarafından yeterli görülmeyen veya disiplin suçu işleyen memurların işlerine son verilmesi uygulaması getiriliyordu.

MEVCUT YASA NE DİYOR?

Mevcut yasaya göre bir memur işten atıldığında, sürgün edildiğinde idare mahkemesine başvurup bu işlemi iptal ettirebiliyor. Hükümet bu durumun önüne geçmek için son Torba Yasa’ya iptal kararlarını 2 yıl uygulamama hükmü koydu ancak bu da Anayasa Mahkemesi’nden döndü. Şimdi Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı yasa tasarısı TBMM'den geçerse 3 milyon memur amirlerince sorgusuz sualsiz dilediği an kapı önüne koyulabilecek.

MİLLET GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum