Memurlar, Bakan Çelik'i beklemeye devam ediyor

Memurlar, Bakan Çelik'i beklemeye devam ediyor

Memurlar, Bakan Çelik'i beklemeye devam ediyor

 

Daha önceki haberlerimizde "memurlara 1 derece verilmesi" ile "disiplin affı" hakkında Bakanlar Kurulu toplantısında, hazırlığı Devlet Personel Başkanlığınca yürütülen çalışmanın detaylarınınBakan Faruk Çelik tarafından Başbakan ve diğer Bakanlara sunulduğundan bahsetmiştik. Ancak, şuana kadar büyük bir memur kesimini tatmin edici bir açıklama gelmedi.

Ayrıca, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın, sunum sonrasında, çalışmanın daha dagenişletilmesini istemesine rağmen ve Bakanlar Kurulu toplantısında bu konu görüşülmeye devam edilecekken ne olduysa birden konunun üzerine ölü toprağı serpildi. 

Çalışmayı yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, uzun süredir gündemde olan "memurlara 1 derece verilmesi" ile "disiplin affı" çıkarılması yönündeki talepleri biran önce Bakanlar Kurulunun gündemine taşıyarak yaşanan sorunu çözümesi gerekmektedir. Doğrusu memurlar sayın Bakanı bekliyor ama sayın Bakanın neyi beklediği anlaşılamıyor. Daha önce bu konuyla ilgili nasıl hareket edilmesi gerektiğini detaylarıyla açıklamıştık.

Son olarak 2005 ve 2006 yıllarında çıkarılan yasal düzenlemeler ile hem memurlara 1 derece verilmiş hem de disiplin affı çıkarılmıştı.

Meclise sunulacak mini bir paket ile 2005'ten sonra göreve başlayan ve bir dereceyi alamayan memurlar ile 2006 yılından bu yana disiplin cezası alan memurların gönlünü almak mümkündür. Bu kadar haklı bir taleple ilgili olarak niçin sessiz kalındığını anlamak mümkün değildir. Sayın Bakan Çelik'i memurların haleti ruhiyetlerini anlamaya çağırıyoruz.

İşin özü, bu hususu, yapılacak Bakanlar Kurulu toplantıları öncesinde, ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.