Memurlara Disiplin Affı ve 1 Derece Verilecek Mi?

Memurlara Disiplin Affı ve 1 Derece Verilecek Mi?

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i makamında ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i makamında ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede kamu görevlilerinin mali, sosyal, özlük haklarının geliştirilmesi konularında Memur-Sen'in talepleri ele alındı.

 

“TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİZ”

Gündoğdu, Toplu Sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda üzerinde mutabakata varılan ancak uygulanmayan “2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi, 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi, disiplin cezalarının affedilmesi ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin memuriyet kadrosuna alınması gibi hayata geçirilmesi” taleplerini Çalışma Bakanı Çelik’e iletti.

 

Taleplerin hayata geçirilmesini beklediklerini belirten Gündoğdu, “Taleplerimizin tamamı gerçekleşinceye kadar takip ve mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

20ocakbakancelik1

 

“FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ ÖDENMELİDİR”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, toplu sözleşmede karara bağlanan kazanımlarının hayata geçirilmemesini eleştirdi. Yazgan, tüm kurumlarda fazla mesai yapıldığını, ancak ücretinin ödenmediğini vurgulayarak, “2013 yılında yaptığımız toplu sözleşmede fazla mesai ücretlerinin ödenmesini karara bağladık. Ancak her hangi bir gelişme yok. Adalet Bakanlığı’nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesine karar veriliyor ancak bu karar doğrultusunda adalet çalışanlarının çok az bir bölümü fazla mesai alabiliyor. Bu tür durumlar kamuda ayrımcılık çıkarıyor. Hemen hemen tüm kurumlarımızda fazla mesai yapılıyor. Bunun için tüm kurumlarda fazla mesai ücretleri ödenmelidir” dedi.

 

Toplu sözleşmede elde ettikleri bir diğer kazanımın ise bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele servis hizmetinin verilmesi olduğuna dikkat çeken Yazgan, “Bu konuda da her hangi bir gelişme yok. Çoğu kurumda servis hizmeti verilmiyor. Kazanımlarımız hayata geçirilmeyecekse toplu sözleşmenin ne anlamı var. Bu yıl yapılacak toplu sözleşme öncesinde tüm kazanımlarımız hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, fazla mesai ücretlerinin ödenmesinin Adalet Bakanlığı’nda başlangıcın yapıldığını, önümüzdeki süreçte ise tüm adalet çalışanları ve fazla mesai yapan tüm kurumlarda fazla mesai ücretinin ödenmesi için çalışma yapılacağını belirtti.

 

Çalışma Bakanı Çelik, servis hizmetinin verilmesi için de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.