Memurlara Maaş Kesintisi ŞOKU!

Memurlara Maaş Kesintisi ŞOKU!

Çalışanlar bayram ikramiyesi beklerken maaş kesintisiyle şok oldu

2008 yılından önce kamu kurumlarında çalışmaya başlayan tüm memurların 15 Eylül 2015 tarihindeki alacağı maaşlarda 15 – 25 TL arasında bir düşüş olacaktır.

Bilindiği üzere, toplu sözleşmede alınan karar gereğince, emeklilik maaşları 100 lira civarında artırılmıştır. Ayrıca, Bakanlar Kurulu 27 Ağustos'ta aldığı kararla, bu düzenlemenin 1 Eylül 2015'te yürürlüğe girmesini kararlaştırmıştır. Düzenleme, 15 Eylül itibariyle emekli olan ve olacak herkesi kapsamaktadır. Bu düzenleme memurmaaşlarını da kapsamaktadır.

2008 öncesi Emekli Sandığına tabi olanlar için, memur maşlarına uygulanan emeklilik kesintilerinden birisini de, ek göstergeye uygulanan oranlar oluşturmaktadır. İşte Bakanlar Kurulu kararıyla, bu oranlar artırıldığı için, emekli kesenek miktarları artırılmıştır. Aşağıda 22.08.2015 tarihinde Bakanlar kurulunca alınan karar gereği Ek gösterge oranlarına göre emekli keseneğindeki, kesinti miktarı artmış, her memurdan yaklaşık 15-25 TL arasında maaş kesintisi olmuştur.

Yapılan kesinti gündemden saklanmış, kesinti Eylül ayı Maaş bordrolarına yansıtılmıştır. Çalışanlar bayram ikramiyesi beklerken maaşlarındaki kesintiler sebebiyle hayal kırıklığına uğramışlardır. Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan hükümet herhalde oldukça memnundur. Dolar karşısında eriyen maaşlarımız yapılan kesintilerle iyice erimiş çalışanlar üç kuruşa mahkûm bırakılmıştır. 

Her ortamda yetkili olduğunu söyleyen sendika masa başında memuru üzmüştür. Maaşlardaki kesintilerin müsebbibi olan sendika yine memuru satmış, alım gücü deşen memuru yine umursamamıştır. Aldığı kararları kazanç olarak gören sendika hayal âlemin de yaşamaktadır. Bu durumu da kazanç olarak sunmaktadır. Ha yetkili sendikayı soruyorsanız; Yetkili sendikanın temsilcileri şu günlerde Milletvekili olma derdindedir. Kim takar memuru...

Ömür KUZĞUN
Eğitimci Yazar

ekler.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum