Memurlara Tuzak Kuruldu!

Memurlara Tuzak Kuruldu!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Kamu Sendikacılığı, Sendikal Haklar ve Çalışanların Sorunları” konulu panele katıldı.

Toplu sözleşmede önümüz tamamen kapalı

Türk Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak memurların hep yanlarında olduklarını ifade eden Koncuk, “Biz kanunun eksiklerini 2012 yılında fark ettik. Değiştirilen 4688 sayılı kanunun yapımında baştan sona kadar bulunduk. Ama bütün taleplerimiz göz ardı edildi. 2010 yılında yapılan Anayasa referandumunda da AKP iktidarının propaganda malzemelerinden birisi bu olmuştur. Anayasaya ‘evet’ denilmesi için ‘toplu sözleşme kanunu getiriyoruz’ denilerek propaganda yapılmıştır. Bunun amacı da kamu çalışanlarının oylarını alabilmektir. Netice itibarıyla, siyasal iktidarın dediği oluyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu değimiz bir yapı vardır. Bu yapı da siyasal iktidarın elindedir. Dolayısıyla Kamu Görevlileri Hakem Kurulu iktidarın görüşleri doğrultusunda kararlar almaktadırlar. Maalesef ki o masada da gerçekler konuşulmuyor. Türkiye Kamu –Sen olarak 450 bin üyemiz adına toplu sözleşme masasına oturduk. Bizim itiraz hakkımız yok, Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurma hakkımız yok, toplu sözleşmeleri beğenmediğimiz için dava açabilme hakkımız yok. Tamamen önümüz kapatılmıştır. Orada 14-15 kişilik bir kamu heyeti var. Maalesef herkes itiraz etse dahi, en fazla üyeye sahip konfederasyon genel başkanı yani Memur Sen Genel Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayesinde toplu sözleşmeye imza atılıyor. Bütün bunları düzeltmek adına uluslararası toplantılarda Türkiye Kamu-Sen temsilcileri olarak elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz” diye konuştu. 

Yüksekokul sekreterlerinin durumu

Koncuk sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak her şeyin fakındayız. Özellikle yüksekokul sekreterlerinin görevlendirme zulmünü biliyoruz. Bunların üzerine gitmeye çalışıyoruz, yaşanan sıkıntıları toplu sözleşme masasında dile getiriyoruz. Ancak Türkiye öyle bir noktaya doğru gidiyor ki; artık hiçbir şeyi dinlemeyen, tepki almak istemeyen bir iktidar anlayışı var.”                     

Memurlar olayın ciddiyetinin farkında değil

Kamu çalışanlarının iş güvencesinin tehdit altında olduğuna da dikkat çeken Koncuk, kamu çalışanlarının kendilerine kurulan tuzağın farkında olması gerektiğini ifade etti. Koncuk, “Devlet memurluğu kavramını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. İş güvencesiz bir çalışan modeli oluşturuyorlar. 5 yıldır bas bas bağırıyoruz. Hala da memurlarımızın bu olayın ciddiyetinin farkında olduğunu zannetmiyorum. Bizim mezarımızı kazıyorlar,  bizler de mezarımızı kazanlara gül veriyoruz. Bütün bunlara rağmen yandaş sendika üye sayısını artırıyorsa, buna ne diyebiliriz? Bilgi ve donanım insanları etkilemenin en etkili yoludur. Kamu çalışanlarını tehdit eden unsurların neler olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Kurulan tuzakların ne olduğunu öğrenmeliyiz. Son olarak da bunları insanlara anlatacağız. Eğer bu gidişat devam ederse, kamu çalışanları kaybedecektir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak kaybetmemek için elimizden gelen gayreti sarf etmeye hazırız. Ek zam eylemi yapıyoruz. Nisan ayı içinde’ İş Güvenceme Dokunma’  konulu bir eylem yapma hazırlığındayız. Bizler sesimizi kısmayacağız. Kamu çalışanlarını ve milletimizi tehdit eden tüm olayların üzerine gideceğiz” diye konuştu.

HABER10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.