Merkezi ortak sınavda bu sorular iptal edildi!

Merkezi ortak sınavda bu sorular iptal edildi!

MEB tarafından 28 Kasımda yapılan 8. sınıf birinci dönem matematik dersi ortak sınavında (A) kitapçığındaki 16 ve bu sorunun (B) kitapçığındaki karşılığı 18. sorunun iptal edildiği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca 28 Kasım 2013'te yapılan 8. sınıf birinci dönem matematik dersi ortak sınavında (A) kitapcıgındaki 16 ve bu sorunun (B) kitapcıgındaki karsılıgı 18. sorunun iptal edildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 8. sınıflar birinci donem ortak sınavlarının, 28 Kasım 2013'te Turkce, matematik, din kulturu ve ahlak bilgisi, 29 Kasım 2013'te ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi, Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden yapıldığı hatırlatıldı.

Matematik dersi ortak sınavı (A) kitapcıgındaki 16 ve bu sorunun (B) kitapcıgındaki karsılıgı 18. soruya yonelik itirazların, matematik alanı soru hazırlama grubu ve matematik alanına yonelik akademik duzeyde olusturulmus bilim kurulunca inceleme ve degerlendirmeye tabi tutulduğu belirtilen açıklamada, inceleme ve degerlendirme sonucu itiraza konu sorunun iptaline karar verildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.