Meslek liselerinde beden dersi kaldırıldı

Meslek liselerinde beden dersi kaldırıldı

MEB’de her geçen gün sanat ve spor dersleri yok sayılıyor ya da azaltılıyor. Şimdi de Meslek Liselerinde Beden Eğitimi Dersleri kaldırılıyor.

MEB haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yapmış ve "genel liselerde 37 olan haftalık saat 35'e indirildi" şeklinde basına yansımıştı. Genel Liselerin tamamının kapatıldığı bir dönemde bu ancak ve ancak tek tük de olsa Çok Programlı Liselerde Genel Lise programı uygulayan okullara yarar ki aslında yaramaz. Çünkü bu okullarda 37 saat ders yapan da 40 saat ders yapan da hatta ve hatta aşağıda yazacağımız üzere 45 saat ders yapan da olacağından hiçbir yarar söz konusu değil.

MEB'in yaptığı bu değişikliği ayrıntılı olarak sizinle paylaşmıştık.

O yazımızda;

"Bu noktada TTKB'ye bir tavsiyemiz de Meslek Liselerinin Haftalık Ders Çizelgelerine yönelik bir açıklama yapması ve son yapılan düzenlemeler doğrultusunda uyarlama yapıp yapmayacağını duyurması yerinde olacaktır."

Cümlelerine yer vermiştik. Burada yanılmışız TTKB ya da Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM)kendi sitelerinde yayımlamasalar da Meslek Liseleri ile ilgili tedbirler de alınmış... Büyüklerimiz her şeyi düşünmüşler. Biz geri kaldık bu sefer. Bu noktada özür dileyelim(!) ve çözüm ne ona bakalım:

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yayımladığı aşağıdaki yazıya göre örneğin Anadolu Meslek Liselerini ele alalım:

Bu okullarımızda haftada 40 saat ders yapılmaktadır.

Bu derslerin 10.sınıfta 7 saati seçmeli ders:

MEB, MTEGM diyor ki siz de 10.sınıfta;

Kimya 2 saat

Fizik 2 Saat

Biyoloji 3 saat

Matematik 6 saat

Toplam 13 saat zorunlu ders ekleyin çizelgenize.

Bunun için 7 saat seçmeli ders saatini kullanın ayrıca Beden Eğitimi Dersini de kaldırın ve buradan artacak 2 saati de kullanın.

9 saat bulunduğuna göre kalan 4 saat de her güne eklenecektir. Yani haftalık ders saati 40 iken 44'e çıkacaktır.

Basında bir kural vardır köpek insanı ısırırsa haber olmaz ama insan köpeği ısırırsa haber olur.

Şimdi de ders saati 37'den 35'e düştüğü haber olur ama 40'dan 44'e çıktığında haber olur mu göreceğiz...

MEB çözümü yine Sanat ve Spor Derslerinde buldu. Öğrenciye sürekli derse gir, sen deşarj olma, spor yapma, sanatla uğraşma deniliyor. Geçmişten günümüze (özellikle son yıllarda) Beden Eğitimi, Resim,Müzik gibi dersler hep ikinci plana atılmıştır.

Aynı örneği şimdi de görüyoruz.

Bu arada bu düzenleme yapılırken bu öğrenciler çokça konuşulan;

Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı Derslerini de 9.sınıfta görecekler fakat 10.sınıfta göremeyeceklerdir. Çünkü 10.sınıfta ders seçme otomatikman kaldırılmaktadır.

Bu konularda yani ders saatinin 40'dan 44'e çıkarılması ve Beden Eğitimi Dersinin kaldırılması ile ilgili biz yorum yapmayacağız yorumu size, ilgilileri de Allah'a havale ediyorum...

Meslek Liselerinde gelecek yıldan itibaren Anadolu olup olmamaya ve alanlara göre değişecek şekilde 10.sınıfta haftada 42-46 saat arası ders yapacaklardır.

Maksut BALMUK

Eğitimci Danışman

Resmi yazı için tıklayınız.

http://www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum