Mezun olamayan lise öğrencilerine sınav müjdesi

Mezun olamayan lise öğrencilerine sınav müjdesi

MEB, 8. sınıf öğrencilerinden sorumlu dersi bulunanlar için Eylül'de sorumluluk sınavı yapılmasına karar verdi.

Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıda, 2013-2014 eğitim öğretim yılının 13 Haziran'da sona erdiği hatırlatılarak, öğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumlarının ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda değerlendirilerek başarılı olanların üst sınıfa geçtiği, son sınıfta başarılı olanların ise mezun oldukları anımsatıldı.

3 DERS BAŞARISIZSA SORUMLU GEÇİLECEK

Doğrudan sınıf geçemeyen öğrencilerden bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanların sorumlu olarak sınıfı geçtikleri, alt sınıflarda da 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanların sınıf tekrarı yaptıklarının anlatıldığı yazıda, yönetmelik hükümleri doğrultusunda sorumlu olarak sınıfını geçen öğrenciler için nisan ve kasımda sorumluluk sınavları yapıldığı belirtildi.

DEVAMSIZLIK SINIRI 60 GÜN

Yazıda, ilgili yönetmelikte, mezun olamayan son sınıf öğrencilerinin başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavlarından yararlanacağı, devamsızlık süresi özürsüz 10 gün toplamda 45 günü, kaynaştırma ve özel eğitim gerektiren öğrencilerin devamsızlık süresinin ise 60 günü aşması halinde ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacağı ifade edildi.

Bakanlığa ulaşan öğrenci ve veli taleplerinden bazı öğrencilerin gerekli başarıyı yakalayamadıkları, bazı öğrencilerin de derslerinde başarılı olmalarına rağmen özre bağlı devamsızlıkları nedeniyle başarısız duruma düştüklerinin anlaşıldığının belirtildiği yazıda, bu durumun özellikle yüksek öğretime devam etmeye hak kazanan son sınıf öğrencilerinin mağduriyetlerine yol açabileceğinin düşünüldüğü belirtildi.

EYLÜL AYINDA SINAV YAPILACAK

Yazıya göre, 2013-2014 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere tüm örgün ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinden ders bitimi itibariyle 2 dönem notu alarak başarılı olmasına rağmen devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabii tutulacak.

Sorumlu dersi bulunan öğrenciler için de eylül ayının üçüncü haftasında sorumluluk sınavı yapılacak. Bu sınavda başarısız tek dersi kalanlar, valiliklerce eylül ayında belirlenecek bir tarihte sorumluluk sınav esaslarına göre bir sınav hakkından daha yararlandırılacak. Bu sınavlar sonrası öğrencilerin yıl sonu başarı durumları sınav sonuçlarına göre yeniden değerlendirilecek.

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.