MHP'den Türkeş'e cevap!

MHP'den Türkeş'e cevap!

MHP, partiye ihtarname çeken Tuğrul Türkeş’e mahkemeyi adres gösterdi. MHP Merkez Disiplin Kurulu’ndan ‘Türkeş’in itirazının yerinde görülmediği’ kararının çıkması halinde yargı süreci başlayacak.

MHP, partiden ihraç edilme kararına itiraz ederek savunma hakkının elinden alındığı gerekçesiyle ihtarname çeken Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e mahkemeyi adres gösterdi. 

Milliyet'in haberine göre, Türkeş, kendisiyle ilgili ihraç kararı veren MHP’ye ihtarname göndermiş ve Merkez Disiplin Kurulu toplanmadan ihraç kararı alındığını, ayrıca görevi anayasal ve milli olduğu için kabul ettiğini, yasadışı bir suç örgütüne katılmadığını ifade etmişti. Türkeş ayrıca ihtarnamede kendisine ihraç tebligatının ulaşmadığını, bunu haricen öğrendiğini ifade etmişti.

KAHİN GİBİ BİLİYOR

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkeş’in ihracının tüzük ve kanunlara uygun bir şekilde hayata geçirildiğini, kendisinin gündemde kalmak için bu tür tevatürler peşinde koştuğunu söyledi. Türkeş’e bir cevap vermelerinin sözkonusu olmadığını, itirazlarının hukuki dayanaktan yoksun olduğu için yok hükmünde kabul ettiklerini dile getiren Büyükataman, “Merkez Disiplin Kurulu ihraç kararına ilişkin gerekçeli kararını henüz tamamladı. Kendisine bu gerekçeli karar ulaşacak. Daha kendisine gelmeyen gerekçeli kararda ne yazdığını kahin gibi nereden biliyor. Disiplin Kurulumuz yapılan itirazı mutlaka değerlendirecek ve gereken kararı verecektir. Bundan sonra zaten mahkeme süreci başlayacaktır” diye konuştu.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Türkeş’in savunma hakkının elinden alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi: “Kendisine 28 Ağustos’ta birkaç adrese birden tebliğde bulunduk. Hakkında tahkikat açıldığını savunma yapması gerektiğini bildirdik. Kendisinden ses çıkmadı. Ayrıca ihraç kararını aldıktan sonra 7 sayfalık gerekçe yazdık. Bu da hemen yazılmaz zaman alır. Bu gerekçeli ihraç kararını da kendisine gönderdik. Tebliğe çıktı karar. Kendisine bildirilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. 15 günlük savunma süresinin 7 güne indirilmesi konusu da tüzüğümüzde açıkça yazılı. Buna itiraz etmesi anlamsız. Verdiğimiz karar anayasaya aykırı değildir.”

Öztürk, Türkeş’in itirazını Disiplin Kurulu’nda değerlendirip bir karara varılacağı karşılığını verdi. Öztürk, bu aşamadan sonra da mahkeme sürecinin başlayacağını belirtti.

MAHKEME KARARIYLA DÖNEBİLİR

İhraç kararı verilen Türkeş’in olayı mahkemeye taşıması halinde, mahkeme kanalıyla partiye yeniden dönebileceği belirtiliyor. MHP’den daha önce ihraç edilen Antalya eski Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç mahkeme kanalıyla partisine dönmüş ve parti içi toplantılara dahi katılma hakkını mahkeme kararıyla elde etmişti.

İŞTE GEREKÇELİ KARAR

MDK’nın kısa bir süre önce aldığı ihraç kararının 7 sayfalık gerekçesinde Türkeş’e şu suçlamalar yöneltiliyor:

Yıldırım Tuğrul Türkeş’in Geçici Bakanlar Kurulu’nda yer alması eylemi birlik ve beraberlik içinde çalışma, parti faaliyetlerinde kademe esasına ve disiplin hükümlerine riayet etme yükümlülüklerine aykırılık teşkil ettiği anlaşılmaktadır.

Türkeş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüştüğü iddialarına vurgu yapılan gerekçede, “parti yetkililerinin bilgisi olmadan parti adına resmi makamlarla muhatap olmak” ifadesi kullanıldı.

Gerekçede, Türkeş’in MHP’yi kullanarak kişisel çıkar sağladığı ifadeleri de yer aldı.

DİSİPLİNSİZCE RENCİDE ETTİ

Gerekçede, Türkeş’in Genel Başkan ve parti yöneticilerinin kararını hiçe sayarak disiplinsiz bir tavır sergilediği ve MHP’yi rencide ettiği gerekçesine yer verildi.

Gerekçede Türkeş’in partiden bağımsız ve usulüne uygun olmayan işlemler yaparak parti içinde huzuru bozduğu, kaos yarattığı da kayda geçirildi.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.