Müdürlük Mülakatına Suç Duyurusu

Müdürlük Mülakatına Suç Duyurusu

Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, okul idarecilerini belirleyen mülakatta komisyon üyelerinin usule aykırı bir şekilde okul idarecilerini belirlediklerini öne sürdü.

Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, okul idarecilerini belirleyen mülakatta komisyon üyelerinin usule aykırı bir şekilde okul idarecilerini belirlediklerini öne sürdü. Kuruoğlu, Samsun Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü ve komisyon üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Levent Kuruoğlu sendika binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, okul idarecilerinin belirlendiği mülakatta komisyon üyelerinin usule aykırı bir şekilde okul idarecilerini belirlediğini iddia etti. 

Yazılı sınava giren okul idareci adaylarına haksızlık yapıldığını savunan Kuruoğlu, "Yazılı sınavı kazananlar arasından mülakata çağırılan 101 idareci adayının mülakatta 90 üzeri puan verilenlerin tamamına yakını yandaş sendika mensubudur. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yönetici atamaları için yapılan mülakatlarda torpil açıkça yapılmıştır. 5 dakikada karpuz seçemeyenler müdür seçmektedir." dedi.

Okul idarecilerinin belirlenmesi için yapılan mülakatların tam bir komedi olduğunu ileri süren Kuruoğlu, "101 aday 2 gün içerisinde ortalama 5 dakikalık mülakat sonucu puanlandırılmıştır. Şaibeli mülakatların iptal edilmesi için hem itirazlarımızı ve hem de mahkeme yolunu kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz. Görevlerini ihmal ettiğini düşündüğümüz Samsun Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü ve komisyon üyeleri hakkında savcılığa suç duyusunda bulunduk. Mülakata giren ve mağdur olduğunu beyan eden okul idareci adayları da aynı zamanda dava açacaktır." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.