Muhtarlıklar Önünde "Müdür Ataması" Kuyruğu

Muhtarlıklar Önünde "Müdür Ataması" Kuyruğu

Muhtarlıklar Önünde "Müdür Ataması" Kuyruğu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaklaşık 1 aydır üzerinde çalıştığı "MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliği" tamamlama aşamasında olduğu öğrenildi. Kısa bir süre sonra Resmi Gazete'de yayınlanması planlanan yönetmelikte Bakanlık, köklü değişiklere gitmeye hazırlanıyor.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre;

Okul müdürlerinin görev süresi 4 yıl olarak belirlenirken, aynı kişinin tekrar okul müdürü olarak atanabilmesi okul ve okul çevresinin de görüşleri alınarak yapılacak. Yönetmelikte aynı kişinin aynı okulda bir dönem daha müdürlük yapabilmesine karar verilirken aranacak şartlar da sıralanacak.

Buna göre "okuldaki en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin görüşü", "okul aile birliği temsilcisinin görüşü", "öğrenci temsilcisinin görüşü" ve "muhtarın görüşü" de okul müdürünün atanmasında etkili olacak. İlçe ve il milli eğitim müdürünün de yapacağı değerlendirmenin ardından valinin kararı doğrultusunda aynı kişi müdürlüğü devam edebilecek. Bir okul müdürü aynı okulda 4 yıllık sürelerden oluşan en fazla iki dönem görev yapabilecek. Üçüncü dönemde de müdürlük yapacaksa bu dönemi başka bir okulda olacak.

Müdür Olmak İsteyenler Kolları Sıvadı!

Bu haber üzerine, yıllardır müdürlük yapan veya müdür olmak amacıyla yanıp tutuşan on binlerce eğitimci hazırlıklara başladı. 

Görevlendirmelerde "Muhtar görüşü" alınacağının duyulması üzerine, muhtarlıklar önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Müdür adaylarının baskısından bunalan muhtarlar; "Daha yeni seçimler bitti. Rahatça bir koltuğumuza kurulalım. Çayımızı yudumlayalım dedik. Nerdeeee! Müdür adaylarından zaman bulup soluk alamaz hale geldik" dediler. Bakanlık yetkililerine de çağrıda bulunan muhtarlar; "Lütfen geç kalmadan önlem alınız. Yoksa işimizi yapamayacağız" uyarısında bulundular.

Bir grup müdür adayı ise gözlerini okul aile birliği temsilcilerine dikmiş durumdalar. Okul-aile birliği temsilcileri ile çeşitli vesilelerle bir araya gelmeye çalışan adaylar, velilerin çocukları için de çeşitli vaatlerde bulunmaya başladılar. "Bir yıl erken mezun etme, öğretmen değişiklikleri, bol not verme, özel ders verme ..." en çok verilen vaatler arasında yer aldı.

Başka bir grup müdür adayı ise, öğrencilerden destek alma çabasında. Okullarında çeşitli konserler, sinema etkinlikleri, partiler vs. programlar düzenlemeye başlayan adaylar, seçilmeleri durumunda daha neler yapacakları hakkında öğrenciler arasında anket çalışmalarına da başladılar. 

Kıdemli ve Kıdemsiz Öğretmenlere Büyük ilgi

Müdür adayları, okullarında görev yapan en kıdemli ve kıdemsiz öğretmenlerin desteğini almak için yoğun bir çaba içerisine girdiler. Bazı müdür adayları, mevcut öğretmenlerden destek alamayacaklarını düşündüklerinden baskı ile bu öğretmenlere tayin istetmekte, yerlerine kendilerine yakın öğretmenlerin atanması için çaba sarf etmekteler. Bu konuda sitemize son bir kaç gündür çok sayıda şikayet e-postası ulaştı. 

İşi Bilen Adaylar, İşi Tepeden Çözecek!

Bütün bu çabaların ne kadar işe yarayacağı ise tam bir muamma. Çok sayıda müdür adayı "İşi bilecen, işe gitmeyecen. Şöyle bir takvim yaptık; Pazartesi günleri ilçe milli eğitim müdürünü ziyaret. Salı günleri siyasi parti temsilcileriyle program. Çarşamba günü sendika günü. Perşembe günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kimi bulursan onunla görüşeceksin. Cuma günü şehrin en merkezi yerinde cuma namazı. Gayret bizden, çalışma bizden, Takdir Allah'tan" dediler. 

Sonuç: 

Evet biraz abarttık işi galiba. Size de öyle gelmedi mi? 

Kabul ediyoruz, biraz abarttık. Ama ne kadar abarttık? Son sözü MEB yetkilileri söyleyecek. 

Teoman YALÇIN

TurkiyeEgitim.Com özel haber

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları TurkiyeEgitim.Com'a aittir. www.turkiyeegitim.com şeklinde aktif link verilerek alıntı yapılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum