Müsteşar, Ak Parti'ye oy kaybettirebilir

Müsteşar, Ak Parti'ye oy kaybettirebilir

MEB tarafından hazırlanan kanun tasarısı tüm eğitim camiasını şok etmiş durumdadır.

 

MEB müsteşarı hakkında Memurlar.net'te yayınlanan yazı;

 

Ak Parti, 17 Aralık'tan bu yana yolsuzluk iddialarını aşarak hükümeti devirme operasyonuna ulaşan bir olgu ile mücadele ettiğini belirtmektedir. Uluslararası bir operasyonun yurtiçi taşeron ayağı olarak bir dini yapılanmanın kullanıldığını ifade etmekte ve bu yapıya "paralel örgüt" demektir.

İşte Ak Parti'nin kendini bu şekilde konumlandırdığı bir süreçte, Milli Eğitim Bakanlığı tam da seçimlerden 1,5 ay önce, hiçbir kamusal yarar içermeyen ve tüm eğitim paydaşlarının tepki gösterdiği bir tasarıyı Bakanlar Kurulundan geçirtip, Meclise sevkini sağlamıştır.

Bakan ile yapılan bir görüşmeden de anlaşılacağı üzere tasarısının sahibi Bakan Nabi Avcı değildir. Zira Avcı, tasarısının kaç kişiyi etkileyeceğinden dahi haberdar değildir.

Zaten tasarıyı Bakan değil, Müsteşar bey ve ekibi hazırlamıştır.

Ancak tasarı, sadece bir çırpıda 100 bine yakın eğitim kurumu yöneticisinin görevini sona erdirmektedir.

Yine tasarı, ilk defa atanan aday öğretmeni, 1 yıl sonra taşra örgütlerinin insafına bırakmaktadır.

Tüm kamuoyu tasarıdan dersanelere yönelik düzenlemeler beklerken, eğitim dünyasını karıştıran ve herkesi tedirgin eden bir düzenleme ortaya çıkmıştır.

Bu durum, Müsteşar bey ve ekibinin, kendi kişisel istekleri ve tasarruflarının hayata geçmesi için bir siyasi partinin geleceğinin 1 puan olsa dahi aşağı ineceğini göremeyecek kadar basiretten yoksun olduğunu göstermektedir.

Hafta sonunda, gazetelere ve sendikal örgütlere yansıyan durum, oluşan havanın boyutunu göstermesi açısından yeterlidir.

Umut ediyoruzki, Meclis, bir bürokratın kişisel fantezilerinden ibaret olan bu düzenlemeleri budamak ve tırpanlamak konusunda daha hassas olacaktır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum