Müsteşar konuştu bakanlık yalanladı!

Müsteşar konuştu bakanlık yalanladı!

Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu'nun güvenli bölgeyle ilgili açıklamaları, Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı. İşte o ilginç gelişme;

Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama. Sinirlioğlu'nun Türkiye'nin güvenli bölge konusunda ABD ile anlaşmaya varıldığını ve bu bölgeye PYD ve DAEŞ'in girmesi halinde vurulacağına yönelik sözlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlık, güvenli bölgenin Suriyeli muhalifler tarafından korunacağı belirtilerek, bunun dışında bir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Dışişleri Müsteşarı Feridun Siniroğlu’nun Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’e devlet şeref madalyası verilmesi sırasında bir grup gazetecinin sorularını cevaplandırdı. Sinirlioğlu, Türkiye ve ABD'nin Suriye’de güvenli bölge konusunda anlaştıklarını söyledikten sonra bir soru üzerine 'IŞİD, PYD ya da Rejim'in bu bölgeye girmesi durumunda bölgeyi koruyan uçaklar tarafından vurulacağını söyledi. Sinirlioğlu, ihlâl halinde vurulacak unsurları sıralarken hem IŞİD'i hem Suriyerejimini hem de PYD'yi saydı.

MÜSTEŞARA YALANLAMA

Sinirlioğlu'nun bu açıklamaları pekçok yayın organı tarafından haber haline getirilmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Sinirlioğlu'nun ifadelerindeki bazı bölümlerin dikkati alınmaması istendi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan basın kuruluşlarına gönderilen bilgi notunun tamamı şöyle:

“Bugün bazı basın yayın organlarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'na atfen ‘Suriye'deki Güvenli Bölge’ye ilişkin bazı ifadeler yayımlanmıştır. Müsteşar Sinirlioğlu bugün bir grup gazeteciye "ABD ile Türkiye arasındaki mutabakat çerçevesinde DEAŞ'tan arındırılacak bölgenin fiilen bir güvenli bölge haline geleceğine dair Amerikan basınında da haberler yeraldığını, DEAŞ'dan arındırılacak bu bölgenin kontrolünün ve korunmasının SuriyeMuhalefeti Kuvvetleri tarafından yapılacağını, Suriye Muhalefeti unsurlarının oluşturacağı Bölge Muhafaza Gücüne gereken hava korumasını ve desteği ABD ve Türkiye'nin sağlayacağını" ifade etmiştir. Yukarıda kayıtlı ifadeler dışında Sayın Müsteşara atfen yayımlanan hususlara itibar edilmemesi rica olunur.”

 

suriye harita

 
internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.