Müsteşar, 'Şubat atamasında süpriz olabilir' dedi mi?

Müsteşar, 'Şubat atamasında süpriz olabilir' dedi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in "Şubatta atama süprizi yapabiliriz" dediği iddia ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2002 yılından bu yana Ak Parti iktidarına mensup bakanlar tarafından yönetilmesine rağmen, uygulamalarıyla sanki farklı siyasi partilerin iktidarda olduğu algısını oluşturmakta.

Daha bir yıl önce, eğitim öğretim dönemi içerisinde yapılacak atamaların eğitimin bütünlüğünü bozduğunu savunan Bakanlık, Bakan değişimi sonrasında eğitim öğretim dönemi içerisinde naklen atamalar yapmıştı.

Yine, geçtiğimiz hafta içerisinde Müsteşar Yusuf Tekin ile görüşen bir grup sosyal bilgiler öğretmeni adayı, Müsteşarın "Başbakandan izin istedik. Eğer onay alabilirsek Şubat ayında süpriz yapabiliriz" dediğini iddia etmektedir.

Böyle bir şeyin doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Müsteşar bey, şuana kadar bir yalanlama yapmadı.

Şubat ataması demek, Ağustos atamasından eksiltme demektir. 2013 sınav puanı olan tüm adaylar, Şubat ataması olmasını ister. Ama mezun olup 2014 sınavına girecek adaylar ise böyle bir atama olmasını istemez.

Burada, bir bürokrata yakışan, kamu yararını üstün tutarak hareket etmesidir. MEB, eğer bir yıl önce kamuoyuna açıkladığı ilkeden vazgeçtiğini ve bu konuda bazı girişimlerde bulunuyorsa, bunun gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmalıdır. Aksi halde, popülizm suçlamalarıyla karşılacaktır.

Bu noktada Sayın Müsteşarın, henüz dedikodu düzeyinde twitter ve facebook üzerinden paylaşılan bu iddialara bir yanıt vermesi uygun olacaktır.

Adayları boş yere beklenti içine koymak da, bu derece önemli bir bilgiyi kamuoyu ile paylaşılmamak da hoş değildir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.