Norm fazlası aday öğretmen yer değiştiremez

Norm fazlası aday öğretmen yer değiştiremez

Norm fazlası aday öğretmen yer değiştiremez

30.1.1995 tarih ve 2423 sayılı tebliğler dergisinde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik "Adaylık Süresi" başlıklı 37. maddesindeki; "Aday olarak atanmış olan memurların adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz. Bu Yönetmelikle belirlenen haller dışında adaylık süresi içerisinde aday memurların hiçbir şekilde görev yerleri değiştirilemez." hükümlerine göre aday memurların hiçbir şekilde görev yerleri değiştirilemez.

Bu hükümlerin yönetmeliğe konulmasındaki amaç aday öğretmenlerin almak zorunda oldukları Temel Eğitim, Hazırlayıcı Eğitim ve Uygulamalı Eğitim'in kesintiye uğramamasıdır.

Fakat Norm kadro fazlası öğretmenlerle ilgili işlemler, 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri" başlıklı 41. maddesine göre yapılmaktadır. Bu madde hükümlerinde aday öğretmenlerden bahsedilmemekte ve norm fazlası durumuna düşen aday öğretmenlerde yer değiştirme durumu ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Bu durum bir ilimizde uygulanmış ve idare mahkemesi norm fazlası aday öğretmen yer değiştiremez kararı vermiştir.

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.