Norm fazlası öğretmen atamaları yapılıyor mu?

Norm fazlası öğretmen atamaları yapılıyor mu?

Milli Eğitim Müdürlükleri norm fazlası öğretmen atamalarını yapıyor.

DİYARBAKIR MEM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA;

İlimiz geneli (17 İlçe ve İl emri) norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenlerin ihtiyaç olan eğitim kurumlarına tercihleri ve puan üstünlüğüne göre atanabilmeleri için yapılacak olan başvuruların zamanı ve şartları ile ilgili bilgiler ektedir. 
Aziz YOLCU
Milli Eğitim Şube Müdürü.

İLİMİZ GENELİNDE NORM KADRO FAZLASI DURUMDA OLAN ÖĞRETMENLERİN İHTİYAÇ OLAN OKULLARA ATANMAK ÜZERE SİSTEM ÜZERİNDEN YAPACAKLARI BAŞVURU ŞARTLARI
 
 1. AŞAMA
 
a - İlimize bağlı (17) on yedi ilçe merkezine bağlı Eğitim Kurumlarında Norm Kadro Fazlası durumunda olan öğretmenlerin ihtiyaç olan eğitim kurumlarına (her öğretmen kendi ilçesi içinde atanacağından kendi ilçesindeki ihtiyaçları görecektir. Dört merkez ilçedeki öğretmenler dört merkez ilçedeki ihtiyaçları görecektir.) ise atanmaları sistem üzerinden hizmet puanı ve tercih üstünlüğü dikkate alınarak Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesine göre yapılacaktır.

b - Norm Kadro Fazlası durumda olan on yedi (17) ilçeye bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenler başvuru yapmak zorundadırlar. Norm Kadro Fazlası durumunda kadrosu A ilçesinde olup, B ilçesinde geçici görevlendirilme ile çalışan öğretmenlere yapılacak olan duyurular görevli olduğu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görev ve sorumluluğundadır.

c - Başvuru yapan Öğretmenlerin tümünün hizmet puanı başvuruların son günü olan tarihe göre hesaplanarak sistemde görünecektir. Sistem üzerinden başvuru yapacak olan öğretmenlere ait bilgilerde hata olanların bilgilerin güncellenmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesine (Öğretmen Atama)başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
ç - Öğretmenler başvuru esnasında sisteme girdikleri tercihlerin ve bilgilerin doğruluğundan birinci derecede sorumludur. Okul müdürleri ise yapılan başvurulardaki bilgilerin doğru olup olmadığı uygun olan başvuruların onaylanması konusunda yetkili ve sorumludurlar.

d - On yedi ilçe merkezine bağlı eğitim kurumlarında görevli Norm Kadro Fazlası durumunda olan bütün öğretmenler birinci aşamada açılacak olan ve sistem üzerinden görülen tercihlerden (25) adet ihtiyaç olan okul seçecek ve kayıt işlemini gerçekleştirecektir. Kayıt altına alınan başvurulardan iki adet çıktı alınacak ve bu çıktılar okul müdürü tarafından onaylandıktan sonra biri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teslim alınan başvuru evrakları topluca İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesine (Öğretmen Atama) teslim edilecektir. Başvuru belgesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Faks veya eldenİVEDİ olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırılacaktır. Başvuru evrakı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmeyen Öğretmenlerin başvuruları sistem üzerinden onaylanmayacaktır.
 
 
2. AŞAMA
 
a - İlçelere bağlı eğitim kurumlarında (17) ilçe, Norm Kadro fazlası durumunda olan ve birinci aşamada ihtiyaç olarak açılan eğitim kurumlarına atanamayanlar ile başvuruda bulunmayanların atamaları kadrolarının bulunduğu ilçe içinde, dört merkezdeki öğretmenler ise dört merkez ilçede ihtiyaç olan eğitim kurumlarına hizmet puanları dikkate alınarak resen yapılacaktır.
 
b - Anadolu Liselerine tüm öğretmenler başvuruda bulunabilirler ancak Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine sınavla veya mevzuat hükümleri doğrultusunda atananlar tercihte bulunabilirler. Bunun dışında kalan Öğretmenler Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerini tercih edemezler.
 
 
BAŞVURU SÜRELERİ
 
1.AŞAMA
 
Duyurunun Yapıldığı Tarih : 24.12.2013
Başvuruların Başlama Tarihi : 27.12.2013
Başvuruların Biteceği Tarih : 02.01.2014
Sonuçların Açıklanacağı Tarih : 06.01.2014
 
 
2. AŞAMA
Atanamayan Öğretmenlerin Resen Atama İşlemleri : 06.01.2014
Sonuçların Açıklanacağı Tarih : 07.01.2014
 
 
Aziz YOLCU
Milli Eğitim Şube Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum