Norm Fazlası Yöneticilerden Müsteşara Mektup

Norm Fazlası Yöneticilerden Müsteşara Mektup

Norm Fazlası Yöneticilerden Müsteşara Mektup

Sayın müsteşarım;

Göreve geldiğiniz günden beri yaptığınız çalışmaları izliyor ve takdir ediyoruz. Ancak okul dönüşümleri sonrasında norm kadro fazlası haline gelen eğitim yöneticilerinin içinde bulundukları mağduriyeti bir an önce çözmenizi umuyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik binlerce okul yöneticisini norm kadro fazlası haline getirerek mağdur etmiştir. Yönetmeliğin maddelerinin okul dönüşümlerinden önceki unsurlarını taşıması, hala yönetmelikte; “5 -8.sınıflar” demesi gerekirken “6 - 8.sınıflar” ifadelerinin bulunması, yönetmeliğin güncelleme gerekçelerinin mevzuat durumlarını daha önce birçok yazıda kaleme alındığı için bir daha değinmek istemiyoruz.

Bizler, inisiyatifleri dışında norm kadro fazlası haline getirilen eğitim yöneticileriyiz. Biz bu göreve geldiğimizde aylarca sınava hazırlanıp alın teri döktük, görev yaptığımız eğitim kumrunun boyasından badanasına emek saffettik. Buna mukabil, norm kadro yönetmeliğinde, ilkokullarda 150 öğrenci sayı şartının olması nedeniyle norm kadro fazlası haline getirildik. MEB Yönetici Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliği Geçici 2.Madde de norm kadro fazlası yöneticilerin 19.Maddeye göre ( rotasyona kadar) durumlarına uygun bir eğitim kurumuna atanmama durumunda okullarında bırakılma hükmü bulunmaktayken, bazı Milli Eğitim Müdürlükleri bu maddenin dönüşümler sonrasında 150 öğrenci nedeniyle normu düşen eğitim kurumu yöneticilerini kapsamadığını, yönetmeliğin ikinci fıkrasındaki; “Bu madde kapsamında iki yıllık süre içerisinde ilgili mevzuatında belirtilen yöneticilik normuna esas ölçütler çerçevesinde görev yapmakta olduğu eğitim kurumunda durumuna uygun yöneticilik normunun artması ya da herhangi bir nedenle boş yönetici normu oluşması halinde norm kadro fazlası durumuna düşen yönetici bu kadroya atanır.” Hükümlerine göre öğretmenliğe dönüş yolunu göstermektedir. Dert, tasa öğretmenliğe dönmek değil var olan hakkın elden alınmasıdır. Bakanlığın normları dönüşümler sonrasında Haziran 2012 tarihinde onayladığı ortadayken 6 aylık bir sürenin kaldığı da aşikardır.İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü,KİK Kararlarında 150 öğrenci sayısının 100’e düşürülmesi için hem Nisan 2013’de hem de Ekim 2013’de söz vermiş olmasına rağmen bir arpa boyu yol alınmamıştır.

Beklentimiz, sayının söz verilen haliyle düşürülmesi ve rotasyona kadar okullarımızda bırakılmamızdır. Nitekim yönetici atamalarında ilk atama önceliği sınava dayalı atamalara verildiği için de tercih edebilecek eğitim kurumu da kalmamıştır. Rotamız,geleceğimiz belirsiz iken ahvalimizin empati kurularak değerlendirilmesini umuyor saygılar sunuyoruz.

meb personel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.