Norm Kadrolar Nasıl Belirlenecek?

Norm Kadrolar Nasıl Belirlenecek?

Güncellemeler yarın(30 Haziran) başlıyor.Öğretmenler tatile çıktı ancak döndüklerinde bir sürprizle karşılaşabilirler.

18 Haziran 2014 tarih ve 29034 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yeni norm kadro yönetmeliği gereğince güncellemeler 30 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Yönetmeliğin 26. Maddesinin 1. Fıkrasında “Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu yönetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde değişikliğe konu olan eğitim kurumlarının norm kadro sayıları bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde belirlenir’ hükmü yer almaktadır.

Buna göre MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü; 2014-2015 Eğitim-Öğretim  yılına esas olmak üzere eğitim kurumları norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerin 30 Haziran-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılması planlanmıştır.

Bu kapsamda öğretmenlerin tatile girmesi ile aynı anda norm kadrolar yeniden belirlenecektir. Bunun sonucunda tatile giderken norm içinde olan birçok öğretmen döndüğünde normun dışında kaldığını öğrenecektir. Eylül ayı geldiğinde ise yüzlerce öğretmen norm fazlası durumdan tayin istemek durumunda kalacaktır.

MEB'e önerimiz norm kadroların her yıl ilk bahar döneminde güncellenmesi ve öğretmenlerin de buna göre önlemlerini alarak yaz Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında tayin istemeleridir.

Turkiyeegitim.com Özel Haber

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.