Öğretmen Atama Kontenjanları Sisteme Girildi

Öğretmen Atama Kontenjanları Sisteme Girildi

Milli Eğitim Bakanlığı 2014 eylül ataması için kontenjanları belirleyerek sisteme girdi. Ancak Bakanlık kontenjanların bütün olarak duyurulmasını geciktiriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre torba yasa TBMM’den çıktıktan sonra Resmi Gazete’de yayınla

 Milli Eğitim Bakanlığı 2014 eylül ataması için kontenjanları belirleyerek sisteme girdi. Ancak Bakanlık kontenjanların bütün olarak duyurulmasını geciktiriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre torba yasa TBMM’den çıktıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanacak ve aynı gün MEB kontenjanları açıklayarak başvuruları almaya başlayacak.

Peki, MEB kontenjanları neden şimdiden açıklamıyor? Aslında mevzuat açısından bunun bir engeli yok. TBMM’den çıkacak yasa sadece MEB’in 40 bin öğretmen almasının önünü açacak, kontenjan belirleme MEB’in iç işi. MEB açıklamıyor çünkü şu an atama bekleyen öğretmenlerin yoğun baskısı altında. Son anda ve sıkışık bir takvimle yapılacak açıklama kontenjanla ilgili tartışmalara zaman ve zemin bırakmayacak, hesap bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum