Öğretmen atamalarında, muvafakat değişikliği

Öğretmen atamalarında, muvafakat değişikliği

MEB, kamuda çalışmakta olan aday veya asil memurlardan istenecek muvafakat belgesinde değişikliğe gitti.

Kamuda çalışan aday veya asil memurlar, öğretmenliğe başvuruda ikiye ayrılmaktadır.

1- Öğretmenlikte adaylığı kaldırıldıktan sonra istifa eden veya diğer kurumlara geçenler, "hizmet süresi" kıstasına veya KPSS puanına göre başvuru yapabilmektedir. Ancak, bu seçeneklerden yalnızca biri tercih edilebilecektir.

2- Kamuda aday veya asil memur olarak çalışmakta iken ilk defa öğretmen kadrolarına atanacaklar ise, hizmet süresi kıstasına göre başvuramayacaktır. Bu durumda olanlar, diğer adaylar gibi sadece KPSS puanları ile başvurabilecektir.

Bu yılın Şubat ayına kadar, aday veya asil memurlardan; KPSS ile öğretmenlik alımlarına başvururken KPSS puanlarının yanı sıra muvafakat belgesi de isteniyordu. (Bakınız 2014 yılı Şubat ataması D/1 maddesi)

Ancak, 2014 Eylül Atama kılavuzunda, bu şartta değişikliğe gidilmiştir. Buna göre muvafakat belgesi,başvuru sırasında istenmeyecektir. Adaylar, "Ek-4/a yazı çerçevesinde alınan Ek-4/b muvafakat belgesi"ni, eğer sonuçlar açıklandığında bir kadroya yerleşmişseler, atamalar sırasında istenecektir.

Bunun bir iyi bir de kötü tarafı bulunmaktadır. 
İyi tarafı, başvuru süresi kısa olduğu için bazı adaylar bürokrasiye takılmayacaktır. 
Kötü tarafı ise eğer aday veya asil memurun çalıştığı kamu kurumu muvafakat vermez ise MEB atamayı yapmayacağı için, hem kadro boş kalacak hem de adayların açacağı davalar ile hukuki bir süreç başlayacaktır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.