Öğretmen Yer Değiştirmeleri Ertelenmelidir

Öğretmen Yer Değiştirmeleri Ertelenmelidir

Mayıs ayı içerisindeyiz. Normalde bu aylarda öğretmenler yer değiştirme telaşı ve heyecanı içerisinde olurdu.

 

Mayıs ayı içerisindeyiz. Normalde bu aylarda öğretmenler yer değiştirme telaşı ve heyecanı içerisinde olurdu. Bakanlık  sürece ilişkin yazılarını yayımlar, öğretmenlerde tercihe ilişkin araştırmalar yapardı.
 
Ancak bu sene durum biraz farklı.  Yer değiştirmeye ilişkin olarak deyim yerindeyse yaprak kımıldamıyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Uzun süredir beklenen Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değiştirilemedi.
Peki bu sene yer değiştirmeler zamanında yapılmalı mı? Bu saatten sonra hayır.
Bunu iki gerekçemiz var. Birincisi yeni eğitim sistemi ile ilköğretim okullarının dönüşümlerinin tamamlanmaması. Diğeri ise liselerin dönüşümünün tamamlanmaması.
 
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü daha önce kademeli olarak planlanan ilköğretim kurumlarının dönüşümünü bu sene hızlandırmak ve mümkünse tüm okulların dönüşümünü bu yıl bitirmek  istiyor. Birçok ilde bu yönde hazırlık yapıyor.
Aynı durum etkileri bakımından aynı derece büyüklükte olmasa bile liseler içinde geçerlidir. Bildiğiniz gibi Ortaöğretimde genel lise uygulaması bu sene son. Tüm illerde genel liselerin bu sene dönüşümü yapılmak durumunda. Henüz bu işlemde neticelenmedi.
 
Okul dönüşümleri okullarının normu ciddi olarak etkileyecektir. Bugün var olan normlar yarın olmayacak ya da tam tersi durumu söz konusu olacak. Öğretmenlerin bugünkü normlara göre yapacakları yer değişiklikleri birçok öğretmeni mağdur edecek. Aynı sene birkaç okulda görev yapmak durumunda kalabilecektir.Norm değişiklikleri yeniden bir kaos ortamı oluşturacaktır.Bu nedenle  bakanlık bu sene yer değiştirmelerini ağustos ayı içerisinde yapmalı ve bitirmelidir. Tabi bu yapmadan önce haziran ayı içerisinde okul dönüşümlerini sağlamalı bu dönüşümlere göre normlar belirlenmelidir.
 
M Hüseyin ÖLMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum