Öğretmene İtibar Kazandırılmalı

Öğretmene İtibar Kazandırılmalı

Öğretmene İtibar Kazandırılmalı

2013-14 eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir açıklama yapan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, " Zaman geçtikçe öğrenci kalitesi düşmekte, diğer taraftan ise her geçen gün öğretmene olan saygı azalmaktadır. Oysa, toplumun mimarı olan öğretmene kaybettiği itibar yeniden kazandırılmalı ve eğitim öğretimde  yeniden öze dönülmelidir" dedi.

            Şuurlu Öğretmenler Derneği'ne yeni Genel Başkan seçilen Hamdi Sürücü, okulların tatile girmesinin akabinde tüm eğitim çalışanlarına ve öğrencilere hayırlı tatiller diledi. Yorucu bir  maratonun ardından 17,5 milyon öğrenciyle birlikte 800 bini aşkın eğitimcinin yaz tatiline girdiğini belirten Sürücü, ailelere şu tavsiyelerde bulundu: "Veliler, öğrencilerin zayıflarından telaşa kapılıp onları cezalandırmak yerine; içinde bulunulan durumun nedenini anlamaya çalışmalı, öğrencilerle konuşma yoluna gidilmelidir.Çocukların gezmeye, oynamaya, eğlenmeye elbette ihtiyacı vardır. Ancak unutulmamalıdır ki,'tatil' demek '' hiç bir şey yapmamak, zamanı boşa geçirmek değildir, olamaz da. Ev Bunun için de evlatlarımız bu yaz tatilinde düzenli olarak kitap okumalı ve varsa eğer ihtiyaç  Kur'an Kurslarına gönderilmelidir. Bu konuda aileler olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapamaya çalışmalı ve  çocuklarımızın  okuyacağı kitaplar titizlikle seçilmelidir ki, bilhassa bu kitaplar, onları milli ve manevi yönden geliştirecek nitelikte kitaplar olmalıdır."

            Yıllar geçtikçe öğretmene olan saygı, sevgi ve bağlılığın her geçen gün azaldığını ve öğretmenlerin adeta vasıfsız bir memur gibi muamele gördüğünü belirten Sürücü, Bir hafta önce Kayseri'de  öğrencisinin attığı yumruk neticesinde bir öğretmenin vefat etmesi olayını hatırlattı. Herkeste üzüntüye neden olan bu olayın aslında toplumda öğretmene ve ilme verilen değerin, saygının ne kadar olduğunun somut bir göstergesi olduğunu söyledi. Sürücü bu konuda şunları söyledi: "Bana bir harf öğretinin kölesi olurum.", "Öğretmenin vurduğu yerde gül biter" anlayışıyla yetişen eğitimciler olarak, öğretmene atılan yumruğu kabul etmemiz asla mümkün değildir. ÖĞ-DER olarak bu tür menfur olayları şiddetle kınıyoruz. Toplumun mimarı olan öğretmene eğer saygı gösterilmiyorsa, toplum iyiden iyiye  değil,  bilakis  adım adım felakete doğru gidiyor demektir. Bunun için bir an evvel öğretmenin kaybettiği itibar yeniden kazandırılmalıdır. Bu konuda herkes elinden geleni yapmalıdır.Unutmayalım ki, öğretmenlerimiz bir ana gibidir, bir baba gibidir. Anaya babaya el kalkmayacağı gibi öğretmene de asla el kalkmaz, kalkmamalıdır."

Öte yandan, yetişen gençlerin  toplumun bir aynası olduğuna dikkat çeken Sürücü, ahlâk ve maneviyatın öncelikli gaye olmadığı bir eğitim anlayışından hayır gelmeyeceğini, besmelesiz eğitimin Matematik öğretmeni değil,  ancak bir kasa hırsızı yetiştirebileceğini vurguladı. Eğitimin en önemli görevinin inançlı; mili ve manevi değerlerine bağlı ve de büyüklerine saygılı nesiller yetiştirmek olduğuna değinen Sürücü, Kur'an ve Sünneti esas alan müfredat ve kitapların hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Şuurlu nesillerin ancak, şuurlu öğretmenlerin elinde yetişebileceğini söyleyen Hamdi Sürücü, daha sonra şunları söyledi: "Öğretmen Kur'an  ve Sünnet hamuruyla yoğrulursa, talebesini de aynı hamurla yoğurur. Kur'an ve Sünnet ile yoğrulan nesillerden ise, hayırlı evlatlar, hayırlı nesiller meydana gelir. Hayırlı nesillerde huzurlu toplumları oluşturur. Huzurlu toplumda ise, kavga, zulüm ve kötülük yerine; barış, adalet ve iyilik hakim olur. Kurtuluş istiyorsak sımsıkı İslam'a sarılmalıyız. İslâm, dünya ve ahiret saadetinin tek yoludur.  ÖĞ-DER olarak, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu  bir tatil yapmasını Yüce Allah(C.C.)’tan diliyoruz. Milletimize de mutlu yarınlar diliyoruz."

ÖĞ-DER YENİ GENEL BAŞKANI HAMDİ SÜRÜCÜ OLDU     

Şuurlu Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu yeni genel başkanını belirledi. Toplantıda alınan karar gereği Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz görevi, Teşkilat Başkanı Hamdi Sürücü'ye devretti.

            İsmail Hakkı Akkiraz'ın Saadet Partisi Genel Merkez Sosyal İşler Başkanı olmasının ardından boşalan ÖĞ-DER Genel Başkanlığı'na, Tüzüğün 23. maddesi gereği yapılan seçim sonucunda, Teşkilat Başkanı Hamdi Sürücü getirildi.  Bu arada Genel Başkan Yardımcılıklarına da; Numan Gökmen, Erdal Bilir, Bayram Bölükbaşı getirilirken, Akkiraz ise, derneğin yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Teşkilat Başkanlığında boşalan göreve ise, Numan Gökmen getirildi.

Hamdi Sürücü kimdir?

1960 yılında Kayseri Pınarbaşı ilçesi Aşağıbeyçayır Köyü´nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Kayseri ve Pınarbaşı´nda tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nden mezun oldu. 

    1987 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı´nın çeşitli kademelerinde sırasıyla öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve lise müdürlüğü görevlerinde bulundu.

image001-026.jpg
   
    Çeşitli Sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlıklarında görevler yapmış olan Sürücü, halen Öğretmenler Vakfı yönetim kurulu üyeliğini sürdürmektedir.
    Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı Kurucu Üyeliği ve Teşkilat Birim Başkanlığı görevini yürütüyordu. ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü Endüstri Meslek Lisesi´nde Müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır.    

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.