Öğretmene Sınav Görevi Yok!

Öğretmene Sınav Görevi Yok!

ÖSYM DEN ÖĞRETMENE SINAV GÖREVİ YOK

Merhabalar ,
 
Son yıllarda Öğretmen,gerek hükümet gerekse bağlı bulunduğu bakanlık tarafındanunutulmakta ! yada bilinçli olarak mağdur edilmektedir.Hükümetin eşit işe eşit ücret düzenlemesinden yararlandırılmayan Öğretmenler maddi anlamda bir çok kayıp yaşamışlar,emeklerinin tam karşlığını alamamışlardır.
 
MEB yaptığı sınavlardaki Görevli ücretlendirmesinde bile kendi personeline en düşük ücret ödeyerek tüm sorumlluğuda Öğretmene bırakmıştır.
 
 
Bir gözardı edilme bir hor görülmede,ÖSYM den geldi. LYS sınavı görevlendirmeleri yapıldı.Yine Öğretmen mağdur edildi.ÖSYM görevlendirme önceliğinin en son sırasında bulunan ÖĞRETMENE bu LYS sınıvaında pek görev vermedi.Buna karşı Okul idarecilerine 3-4oturum görev vererek büyük bir haksızlığa imza attı.
 
 
Burdan ÖSYM soruyorum;
 
İDARECİ ile ÖĞRETMEN arasında ne fark varki ÖĞRETMENE görev yok İDARECİ ye 3-4 oturum var.
 
Madem Öğretmeni görevlendirmeyeceksiniz neden başvuru aldınız?
 
Sınav görevlendirmesi hangi kriterlere göre yapılmaktadır?
 
 
ÖSYM bu soruları cevaplar mı bilmem ama yine olan ÖĞRETMENe olmuş,bir kez daha değersiz görülmüş kendi meslektaşı ama hasbelkader İDARECİ olmuş arkadaşlarından ayrı tutulmuştur.
Bu konudaki haksızlığı görmek ve anlamak gerekir.
 
İDARECİ (sanki kendileri öğretmen değil ) 3-4 oturumun çıktığı bir sınavda Öğretmene 1oturum dahi çıkmamasının açıklamasını çok merak ediyorum.Bilen varsa bana anlatabilir mi?
 
 
ÖSYM uyguladığı haksızlıktan vazgeçmelidir.Sınava Görevlendirecek adam bulamadığında da ÖĞRETMENe telefon mesajı çekerek görevlendirme yapan ÖSYM,öğretmene hakettiği önemi ve değeri vermelidir.
 
 
Bayram GÜR
Sosyal Bilgiler Öğretmeni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.