Öğretmenler, hangi okullara yönetici olarak atanabilir?

Öğretmenler, hangi okullara yönetici olarak atanabilir?

Yönetici atama yönetmeliğine göre hangi alanların hangi okullara atanabileceklerine ilişkin bir çok soru gelmektedir.

Yönetici atama yönetmeliğine göre hangi alanların hangi okullara atanabileceklerine ilişkin bir çok soru gelmektedir.

Bu konuda genel bir değerlendirme yapacak olursak;

- Türkçe: Ortaokul ve Lise (Meslek Lisesi dahil) Çünkü bu öğretmenler Liselerde bulunan Türk Dili Edebiyatı ile Dil ve Anlatım derslerine 80 nolu TTKB kararı gereği maaş karşılığı girebilmektedirler.

- Tam tersi olan Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri de Ortaokullarda Türkçe derslerine girebildiklerinden atanabilirler.

- Fen ve Teknoloji öğretmenleri de liselerde Fizik, Kimya, Biyoloji derslerine girebilmektedirler. Bu nedenle liselerde yönetici olabilirler.

- Aynı şekilde Fizik, Kimya, Biyoloji öğretmenleri de Ortaokullara atanabilirler.

- Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Ortaokul ve Liselere atanabilirler. Lisede Tarih ve Coğrafya derslerine girebilmeleri mümkün.

- Tam tersi olarak Lise Tarih ve Coğrafya öğretmenleri de Ortaokullara atanabilirler.

- İlköğretim Matematik öğretmenleri de Liselere atanabildikleri gibi Lise Matematik öğretmenleri de Ortaokullara atanabilirler.

- Meslek dersi öğretmenleriyle ilgili sorunlar devam etmektedir. Örneğin; Konaklama ve Seyahat öğretmeni sadece bu alanın bulunduğu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerine atanmakta diğer meslek liselerine atanamamaktadırlar. Oysa ki her meslek lisesinde var olan Mesleki Gelişim dersine tüm meslek dersi öğretmenlerinin girmesi mümkün. Bu konuda 2010 rotasyonunda yönetmelik maddesi aynı iken her meslek dersi öğretmeninin tüm meslek liselerine atanabilmelerine olanak sağlanmıştı. Bu konuda mevzuatta sorun bulunmaktadır. Bakanlığın bu konuyu açıklığa kavuşturması gerekir.

- Bakanlığı bir de Maaş karşılığı dersi bulunma şartını iyi açması gerekir. Örneğin; “Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.” hükmü TTKB kararında bulunduğuna göre her öğretmenin bu dersin okutulduğu liselere atanması, okutulmuyorsa da açılabilmesi mümkün olduğundan atanması gerekir. Böyle olması gerekir demek istemiyoruz fakat mevcut duruma göre mevzuatta açıklıklar bulunduğuna vurgu yapmak istiyoruz.

Maksut Balmuk

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum