Öğretmenler Yıpranma Payı İstiyor

Öğretmenler Yıpranma Payı İstiyor

Öğretmene de Yıpranma Payı verilmelidir.

‘Hemşireler ve Ebeler Günü’nde yaptığı konuşmada sağlık çalışanları için 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi sözü veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri İshak Çelebi,  ‘Engelli çocuklara eğitim veren Özel Eğitim Öğretmenlerine ve bu alanda görev yapan ilgili eğitim personeline de yıpranma payı verilmesini istedi.
 
BİR YILA KARŞILIK 3 AY FİİLİ HİZMET ZAMMI İSTİYORUZ
Kamudaki çeşitli meslek mensuplarına verilmekte olan yıpranma payı hakkının zihinsel, işitme, görme ve ortopedik engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerini ve bu alanda çalışan ilgili personeli de kapsaması gerektiğini ifade eden DES Genel Sekreteri İshak Çelebi, engelli çocuklarla fiilen çalışan öğretmenlerine de 5 yıllık hizmetlerine karşılık 1 yıl fiili hizmet zammı verilmesini talep etti.
 
ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE HAKSIZLIK YAPILMAMALI
5510 Sayılı Sosyal . Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve bu kanuna ilişkin olarak çıkarılan Fiili Hizmet Süresi Zammı Uygulamasının Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte yer alan ilgili maddelerde, fiili hizmet tazminatını hak eden kurum ve personelin belirtildiğini söyleyen İshak Çelebi, Engelli çocuklarla çalışan eğitim personelinin bu haktan ayrı tutulmasının eşitlik, adalet ve hakkaniyet prensiplerine aykırı olduğunu söyledi.
 
YIPRANMA PAYI HAKKINI MİLLİ EĞİTİM ŞURASINDA ÇIKARTTIK
Özel eğitim öğretmenlerinin yıpranma payı hakkından mahrum bırakılmasının uluslararası kriterlere ve çalışma mevzuatına da aykırılık teşkil ettiğini kaydeden Çelebi, Sendikalarının 18. Milli Eğitim Şurasında çıkarttıkları şura kararlardan “Birçok meslek grubuna tanınan yıpranma payı uygulamasının engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerine de verilmesi” kararının bu haklı ve meşru taleplerinin hayata geçirilmesinde ivedilik oluşturacağını söyledi.
 
YIPRANMA HAKKI MİLLETVEKİLİNE VAR ENGELLİLER ÖĞRETMENİNE YOK!
Çelebi “Gerçekten yıpratıcı ve zor şartlar altında çalışan özel eğitim öğretmenlerimize fiili hizmet zammı acilen verilmelidir. Sayın Başbakan, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik’in en kısa zamanda fiili hizmet süresi zammına yönelik adım atmalarını bekliyoruz. TBMM’ye sevk edilecek torba kanun tasarılarına bu değişikliğin eklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Engelli yavrularımıza eğitim vererek ailelerini memnun ve mutlu eden özel eğitim öğretmenlerimizin de memnun ve mutlu edilmesi ve haklarının verilmesi gerekir. Basın Kartı Yönetmeliği'ne göre çalışan gazeteciler ve TRT personeli ile milletvekilleri ve dışardan atanan bakanlara 90 gün yıpranma payı verilen Türkiye’de engelli yavrularımızı hayata hazırlamak ve bir harf öğretmek için aylarca çırpınan özel eğitim öğretmenlerimizi bu haktan dışlamak büyük bir haksızlık ve insafsızlık olacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.