Öğretmenlere Kılık Kıyafet Soruşturmaları

Öğretmenlere Kılık Kıyafet Soruşturmaları

Öğretmenlere Kılık Kıyafet Soruşturmaları

Türkiye’de yıllardan beri hem öğrenciler hem de kamu çalışanları açısından büyük bir baskı, şiddet, aşağılama ve yok sayma anlamına gelen “kılık kıyafet” düzenlemelerini hayata geçirdi. Özgür Eğitim Sen başta olmak üzere kimi sivil toplum örgütlerinin öncülük ettiği “sivil itaatsizlik” eylemleri sonucunda geçen yıl Hükümet “demokratikleşme paketi” ile uygulamanın büyük bir kısmını ortadan kaldırma yönünde adımlar attı.

Günümüz koşullarında “kılık-kıyafet” düzenlemeleri üzerinden bir tartışma başlığının olması bile saçma iken ülkemizdeki sosyal siyasal gelişmeler nedeniyle maalesef hala konuya ilişkin devlet tarafından düzenlemeler yapılabilmektedir. Resmi olarak bir takım düzenlemeler olmakla birlikte fiili olarak uygulamada sorunun aşıldığını düşünmekte idik. Ancak son günlerde özellikle üyelerimizden gelen dönütlere bakıldığında özellikle eğitim sistemi içerisinde bu yasakçılığın bekçiliğine soyunmak için hevesle yanıp tutuşan yasakçıları kamuoyuna ilan ediyoruz.

Kurulduğu günden beri kılık-kıyafet düzenlemelerine karşı olan Özgür Eğitim-Sen 2012 yılından itibaren kılık-kıyafet yasağına karşı “sivil itaatsizlik” eylemleri başlatmış ve bugünde haftanın tüm gününü kapsayacak şekilde eylemliliğini sürdürmektedir. Yönetmelikte dile gelen hiçbir sınırlamanın dikkate alınmaksızın tüm üyelerimizin serbest kıyafetle çalışma ortamlarında işlerini sürdürmeleri noktasında alınan Sendika kararına rağmen bazı okullarımızda açılan soruşturmaları ibretle izliyoruz. Örneğin İstanbul Beykoz’daki Kavacık Borsa İstanbul Ortaokulu’nda çalışan üyemize soruşturma açılmıştır. Tarihin bu zaman kesitinde ve Sendika kararı olmasına rağmen açılan bu hukuk tanımaz uygulamaları şiddetle kınıyor, Okul yöneticilerini İl ve İlçe müdürlükleri ile MEB’i görevini yapmaya çağırıyoruz.

 

Abdulbaki DEGER

Özgür Eğitim-Sen Genel Sekreteri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum