Öğretmenlerin 2. özür atama beklentisi

Öğretmenlerin 2. özür atama beklentisi

ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRMELERİ 2. KEZ YAPILMALIDIR

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl takvimde bulunmamasına karşın il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler ikişer kez yapılmış, yine yapılan iller arası özür grubu yer değiştirmelerinde eşler norm bulunmasa dahi eşinin çalıştığı ilçeye, ilçe emrine atanmışlardır. Bu uygulamalar hem eğitim camiası, hem de kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştır.

Ancak; il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunan kişilerin sadece özürlerinin bulunduğu yerde boş bulunan kadrolara atamaları gerçekleşmiştir. Norm kadro açığı olmayan yerlere dolayısı ile atamaları gerçekleşmemiştir.

Ayrıca; Öğretmenlerin 2014 Yaz Dönemi İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunacak olanların tercihlerine yerleşemedikleri takdirde özürlerinin bulunduğu ilçe emrine atanacaklarına ilişkin herhangi bir açıklama yer almamıştır. Bu nedenle kişiler bir nebzede olsun özürlerini giderebilmek için özürlerinin bulunduğu yerden uzak olan ilçeleri tercih etmek zorunda kalmışlardır.

Yine, 2. İller arası yer değiştirme döneminde eşlerden birine açık olan bir ilin diğer eşe kapalı olmasından dolayı veyahut hizmet puanı yetersizliği sebebi ile ataması gerçekleşmeyen eşler bulunmaktadır. Bu durum yeni parçalanmış ailelerin oluşmasına neden olmuştur.

Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak hem il içi özürleri devam eden eğitim çalışanlarının hem de 2. İller arası yer değiştirmelerde eşlerden birinin yer değiştirebilmesi nedeniyle parçalanmış ailelerin özürleri istikametinde bütünleştirilebilmesi için ikinci kez il içi ve iller arası özür grubu yer değiştirmelerinin yapılması yönünde Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum