Öğretmenlerin Direksiyon Sınav Ücretleri %100 arttı

Öğretmenlerin Direksiyon Sınav Ücretleri %100 arttı

Öğretmenlerin sınav ücretleri %100 arttı “MTSK direksiyon sınavları bu hafta sonu yapılıyor. Sınav ücret tablosu değiştikten sonra yapılan ilk direksiyon sınavında, öğretmenlerin alacağı ücret iki katına çıktı.”

Öğretmenlerin sınav ücretleri %100 arttı Bu hafta sonunda  MTSK direksiyon sınavıyapılıyor. MEB Özel Öğretim Genel Müdürlüğü 11/06/2013 tarihinde yayınladığı genelge ile direksiyon sınavında görev alantüm personelin ücretlerini yeniden belirlemişti. Yönergeye göre ilk MTSK  direksiyon sınavı bu hafta sonu yapılıyor.
 
Ücret yönergesinin değişmesinden en fazla karlı çıkan kesim öğretmenler oldu. 80-90TL gibi ortalama ücret alan öğretmenlerin ücreti 190TL ye yükseltildi. Ayrıca il eğitim denetmenleri de ilk defa sınav yürütme kurulunda görev yapıyorlar. Müfettişler 315 TL civarında ücret alacaklar. Yine kursiyer sayısı az olan ilçelerde ilçe milli eğitim müdürleri günlük 420TL ye kadar ücret alabilecekler.
 
Küçük ilçelerde görev yapacak sınav komisyon üyeleri  ve de daha önceki sınavlara nazaran iki katı ücret alacaklar. Eleştiri konusu olan büyükşehirlerde ki il/ilçe yöneticilerinin alacakları ücret 1402TL yi geçmeyecek. Daha önce bu husus internet sitelerinde yer almıştı. Büyük yerleşim yerlerindeki yöneticiler bu sınavlardan 2500TL ye kadar ücret alabiliyorlardı.
 
Cengiz ŞAHİN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum