Öğretmenlerin ek ödemelerine zam olacak mı?

Öğretmenlerin ek ödemelerine zam olacak mı?

Balıkesir milletvekili Ahmet Duran BULUT, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’ e öğretim üyelerinin ve öğretmenlerin ek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bulut hazırladığı önergede, eğitim-öğretim camiasının kamuda en düşük maaşı alan kesimlerden birisi olduğunu iddiasıyla şu soruları yöneltti:  
Öğretim üyelerimiz, özellikle 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen ek ödeme uygulamasının dışında tutularak büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. O dönemde yaklaşık 1,5 milyon kamu görevlisinin ek ödeme oranları artırılırken öğretmenler ve öğretim üyeleri adeta unutulmuş; çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceğimizi ellerine teslim ettiğimiz, bilim ve teknolojimizin ilerlemesine en büyük katkıyı sunan eğitim-öğretim camiası, kamuda en düşük maaşı alan kesimlerden biri haline getirilmiştir..

Başta öğretim görevlileri olmak üzere eğitim-öğretim çalışanlarımız geçim sıkıntısıyla, borç yüküyle mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde 2014 yılı için öğretmenlerimize 75 + 75 TL’lik bir iyileştirme kararı çıkmıştır. Bu miktarın öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarını çözmekten uzak olduğu açıktır ama buna karşın öğretim üyeleri bu ödemeden dahi mahrum bırakılmış ve adeta unutulmuşlardır. Dünyanın hemen her ülkesinde öğretmenler ve akademik personel en yüksek maaş alan Çalışan kesimini oluşturmaktadır. Bu sebeple söz konusu personelin ücretlerinin bir an önce düzeltilmesi ve eğitim-öğretim camiasının sorunlarına çözüm getirilmesi öncelikli konu olmalıdır.

Maliye Bakam Mehmet ŞİMŞEK öğretim üyelerinin ücretlerinin düşük olduğu konusunda açıklaması da bulunmaktadır.

Öğretim üyelerimizin ve öğretmenlerimizin ek ödemelerinin artırması konusunda Maliye Bakanına bir talimatınız olacak mıdır?

Öğretmen ve akademisyenlerimizin ek ders veren tüm personelin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum