Öğretmenlerin Gönlü Fethedilmelidir

Öğretmenlerin Gönlü Fethedilmelidir

Öğretmenlerin Gönlü Fethedilmelidir

Sivas Şubemiz, Paşabahçe Mesire alanında ‘birlik ve dayanışma’ pikniği düzenledi. Çok sayıda üyemizin katıldığı piknik programında konuşan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektaş, kendisinin de üyesi olduğu Sivas Şubesi’nin tertip ettiği piknik buluşmasına katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ek ödeme verilmeyerek haksızlığa uğramanızdan kaynaklanan sıkıntılarını paylaşmak için aranızdayım” dedi.

Şube başkanlığından ayrılarak Genel Merkeze geldiğinden bu yana yaptığı eylem ve etkinliklerle eğitimcilerin buluşma adresi haline gelen Sivas Şubesi’nin üye sayısını iki katına çıkararak sendikamızın gücüne güç kattığını ifade eden Tektaş, Şube yönetimini ve bu güce ortak olan herkesi tebrik ettiğini dile getirdi. Tektaş, şunları söyledi:

“Toplu sözleşme yasasının çıkarılması sendikamızın mücadelesi sonucu sağlanmıştır. Toplu sözleşme masasına yılların birikmiş sorunları göz önünde bulundurularak ciddi hazırlıklarla gidildi. Masada, 666 sayılı KHK ile öğretmen ve akademisyenlerin mağdur edildiği ek ödemenin alınması öncelikli olmak üzere mücadele verildi. Şubelerimiz de masayı güçlü kılacak eylemler gerçekleştirdi. Masadan ek ödeme çıkmayınca iş bırakma ve oturma eylemi gerçekleştirildi. Mücadelemiz, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda da sürdürüldü. Haklı olmamıza rağmen Maliye Bakanlığı’nın yanlış bilgilendirmesi ve kaprisi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda duyarsız kalması, dolayısıyla hükümetin cimri tutum ve yaklaşımı nedeniyle ek ödeme alınamamıştır. Ama şu kesin olarak bilinmelidir ki, öğretmen ve öğretim elemanlarına ek ödeme verilmemesi düpedüz bir haksızlık olmuştur. Bir başka ifadeyle, ‘ek ödeme bal gibi hakkımızdı, hakkımızdır ve hakkımız yenilmiştir.’ Hakkımızı alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Toplu sözleşme masasında sus-pus olan, olur ya ek ödeme alınır da sonuç Eğitim-Bir-Sen’in hanesine yazılır korkusu yaşayan; sorundan, sorunun devamından nemalanan sendikalar şunu bilsinler ki, ek ödeme mücadelemiz devam edecektir.”

Fatih Projesi’yle eğitime önemli yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Esat Tektaş, öğretmenlerin gönüllerinin incitildiğini, dolayısıyla kırılan gönüllerin fethedilmesi gerektiğini, bu fethin maliyetsiz olduğunu fakat parayla pulla ölçülemeyecek kadar pahalı/önemli olduğunu kaydederek, “Bu fethi Sayın Başbakanımızdan bekliyoruz. Bu fetih mutlaka olmalıdır” şeklinde konuştu.

Vesayetin deşifresine yönelik attığı adımlarla dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğretmenlere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Tektaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Bakan, hem bu gönül fethine katkı sunmalıdır hem de ek ödeme haksızlığının giderilmesinde öğretmenden yana aktif bir yaklaşım sergilemelidir.”

Sivas 1 No’lu Şube Başkanımız İlhan Karakoç ise, yoğun katılımdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu piknik aynı zamanda bu yılki yetkili oluşumuzun pikniğidir. 15 Haziran’da Sivas 1 No’lu Şube olarak 3 bin 360 üyeye ulaştık. Bütün ilçelerimizde ve merkezde yetkiliyiz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.