Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinde Artış

Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinde Artış

MEB Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinde Bu Kadar Artış Yaptı

Eğitim çalışanlarının görev yaptıklarısınavlarda aldıkları ücretler arasında büyükfarklılıklar vardır. ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda görev alan Salon başkanları 112 TL gözetmenler ise 93 TL ücret alırken, Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavlarında ise salon başkanları 90 TL, gözetmenler ise 80 TL ücret almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı Merkezi Sistem Sınavlarında (MSS) ise ücretler şu şekildedir: 

Tabloda da görüldüğü üzere sınavın gerçekleşmesindeki asıl görevleri yerine getiren yönetici ve öğretmenler en düşük ücretleri almaktadır. Okulda oluşturulan sınav komisyonlarındaki yönetici ve öğretmenler 43.5 TL alırken, aynı süreçte görev yapan İlTemsilcileri yaklaşık üç kat fazla (124.23 TL) ücret almaktadır.
Bir başka adaletsizlik ise güvenlik personelinde vardır. Milli Eğitim Bakanlığıkendiçalışanlarına yıllık %5 zam yaparak 43.5 TL verirken, İçişleri Bakanlığı personeli olangüvenlik elemanlarına yıllık %17 zam yaparak 68.32 TL ücret vermektedir.
 
Okullarımızda görev yapan hizmetlilerimizin de ücretleri %33 arttırılarak 62.12 TL'ye çıkarılmıştır. Burada polis ve hizmetli olarak görev yapan çalışanlarımıza fazla ücret verildiğini söylemiyoruz. Elbette ki herkes emeğinin karşılığını almalıdır. Asıl sorun Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi personeline, yöneticilerine ve öğretmenlerine reva gördüğü düşük ücrettir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum