Öğretmenlik Kariyer Meslek Olarak Kabul Edilmeli

Öğretmenlik Kariyer Meslek Olarak Kabul Edilmeli

Öğretmenlik Kariyer Meslek Olarak Kabul Edilmeli

Öğretmenler için çıkarılan Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği ve polisler için oluşturulan başpolis kadroları sebebiyle bu iki mesleğin kariyer meslek niteliği taşıdığının kabul edilmesi gerektiği, dolayısıyla bu mesleklerin ek göstergelerinin 3600’ e  yükseltilmesi hususunda çalışma yapılması gerektiği hususlarını içeren önerge verildi.


Ardahan milletvekili Ensar ÖĞÜT tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından cevaplanması istenen önergede şu konulara yer verildi:

“800 bin öğretmen ve 250 bin polisin özlük haklarında emekli aylığı ve ikramiyede etkili olan ek göstergelerinin 3600 e yükseltilmesi talep ediliyor. Şu anda öğretmenler için 3000 bin polisler için 2200 olarak uygulanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2005 yılında yayımlanan ve halen yürürlükte olan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği öğretmenliği bir kariyer meslek olarak tanımlıyor. Buradan hareketle 3600 ek göstergenin öğretmenler hakkında da uygulanması gayet makuldür.
Yine 2012 yılında başpolis ve kıdemli başpolislik yönetmeliği çıkarıldı. Yani ilke olarak polislik mesleğinin de kariyer meslek olarak kabul edildiğini görüyoruz.

Buradan hareketle Öğretmenlerin ve Polislerinde 3600 ek göstergeden yararlanmaları sağlanacak mı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum