Okul servis araçlarında yeni dönem

Okul servis araçlarında yeni dönem

Ders zilinin çalmasına kısa bir süre kala öğrenci güvenliği için alınacak tedbirler planlandı.

Okul taşımacılığına ilişkin kuralları içeren tedbir listesi valiliklere iletildi.
 
İçişleri Bakanlığı, 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi öncesi okul önlerinde alınacak trafik tedbirleri ile okul servis araçlarının denetimini planladı. Bugün'den Kamil Elibol'un haberine göre; Bakan Muammer Güler bu konuda valilere özel emir verdi. Emre göre okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulacak. Şoförün başta hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme gibi trafik kurallarına uyup uymadığı kontrol edilecek. Servis şoförlerinin araçta sigara içmesine ve içtirmesine müsaade edilmeyecek.
 
ŞOFÖR SEÇİMİNDE SIKI KONTROL
Servis şoförlerinin seçiminde dikkate alınacak hususlar ise şöyle sıralandı:
 
 
Servis sürücüleri ve çalışanlarının bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıkları belirli periyotlarla kontrol edilecek. Şoför ve rehber personel hastanelerde bulaşıcı hastalık testi yaptıracak ve raporlarını okul yönetimine sunacak. Bulaşıcı hastalık taşıyan şoför ve rehber personelin görev yapmasına izin verilmeyecek.
 
MÜZİK SİSTEMLERİ KULLANILMAYACAK
*Görüntü ve müzik sistemleri taşıma sırasında kullanılmayacak.
 
*Şoförler son 5 yıl içerisinde bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazasına karışmamış olacak. Alkollü araç kullanmak ve hız kurallarını ihlal nedeniyle ehliyeti birden fazla geri alınmamış olacak.
 
*Araçlarda görüntüyü bozacak ve tehlike yaratacak şekilde gereksiz aksesuar ile sistemler bulunmayacak ve kullanılmayacak.
 
*Taşımacıların yanında çalışanlar hizmet akdine tabi olacak. Rehber personel sigortalı yapılacak.
 
ÖĞRENCİ CEZA YAZACAK
Emniyet Müdürlükleri yeni eğitim döneminde Milli Eğitim Müdürlükleriyle birlikte okul geçidi görevlilerini tespit edip eğitecek. Okul geçidi görevlisi öğrenciler, kural ihlali yapan sürücüler hakkında tespit tutanağı düzenleyecek. Trafik polisleri de bu tutanakları idari para cezasına dönüştürecek.
 
ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.