Okul sütü 190 milyon liraya mal olacak

Okul sütü 190 milyon liraya mal olacak

İki yıl daha devam etmesi kararlaştırılan okullara bedava süt dağıtımında maliyet netleşti. Yeni öğretim yılında 7.2 milyon çocuğa haftanın 3 günü 190 milyon liralık süt dağıtılacak. Hedef sağlıklı nesiller yetiştirilmesi.

Ercan Baysal

Hükümetin iki yıl önce başlattığı okullarda bedava süt dağıtımının iki yıl daha devam ettirilmesi kararı alınırken, projenin maliyeti de netleşti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre yeni öğretim yılında bu kapsamda 190 milyon liralık harcama yapılacak. Söz konusu rakamın önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Programın çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırılması, yeterli ve dengeli beslenmeleri ve sağlıklı büyümelerine katkı sağlaması amaçlanıyor. Türkiye genelinde 7.2 milyon öğrenciye bedava süt dağıtımının yapılacağı ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortaklaşa yürütüyor.

Haftanın 3 günü dağıtılacak

Bakanlar Kurulu’nun ‘Okul Sütü Programı’nın, 2013-2014 ve 2014-2015 eğitim öğretim yıllarında da uygulanmaya devam etmesine ilişkin kararı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda özel okullar, bağımsız anaokulları, uygulama sınıfları, ana sınıfları ve ilkokul öğrencilerinin yararlanacağı ve bu eğitim-öğretim yılının 2. döneminde uygulanacak projeyle, öğrencilere haftanın 3 günü süt dağıtılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in özel önem verdiği okul sütü projesinde hedef sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak. Türkiye’deki kişi başı süt tüketimi gelişmiş ülkelere göre oldukça düşük, yıllık tüketim 25 litre. Diğer gelişmiş ülkelerde ise 80-100 litre arasında değişiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Türkiye’de Okul Çağı Çocuklarında Büyümenin İzlenmesi Projesi araştırmasına göre; 6-10 yaş grubunda süt içmediklerini söyleyen çocukların oranı yüzde 11.

SAHTE PEYNİR VE BAL AVI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sahte gıda ürünlerine yönelik denetimlerini artırdı. Bu kapsamda kesenin ağzını açan Bakanlık 81 ilde yapılacak gıda denetim ve gıda kontrolleri için 20 milyon liralık kaynak ayırdı. Denetimlerde bal, peynir, yoğurt, salam ve sucuk gibi gıda hilesi ve tağşişinin yoğun olduğu ürünlere yoğunlaşılıyor. Bu arada Ankara’da yapılması planlanan Milli Botanik Bahçesi için 22.4 milyon liralık harcanacak.


Kaynak: Okul sütü ile ekonomiye 190 milyon TL - Ekonomi - Star Gazete http://haber.stargazete.com/ekonomi/okul-sutu-ile-ekonomiye-190-milyon-tl/haber-785279#ixzz2dcESXVX2

 
Star Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.