Okul sütünün takibi e-okul'dan yapılacak

Okul sütünün takibi e-okul'dan yapılacak

Okullarda dağıtılan sütün takibi e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Her öğrencinin o gün süt içip içmediği, alerji şikâyeti sistemde görülebilecek

SAFURE CANTURK

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de ilk kez merkezi sistemden çocukların içtikleri sütü, alerjisini, sütü sevip sevmediğini takip edebilecek. İkinci dönem dağıtılacak okul sütlerinin anlık takibi e-okul sistemi üzerinden günlük izlenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteği ile tüm ilkokullarda süt dağıtımı başlattı. İkinci dönem her pazartesi, çarşamba ve cuma günleri okullarda ilköğretimde eğitim gören yaklaşık 6 milyon öğrenci süt içecek. Proje ile ortaya çıkan çocukların süt alerjisi ve bozuk süt tartışmaları ise MEB'in süt izleme modülü tarafından günlük takip edilebilecek.

E-Okul sisteminde okul sütü modülünü uygulamaya başlatan MEB, süt dağıtılan okullardan anlık takip alacak, süt içen çocuklarda oluşabilecek laktoz alerjisi tespit edilecek. Modüle ilişkin 81 ilde süt dağıtımında görevli olacak il ve ilçe milli eğitim müdürleri, il ve ilçe MEB görevlileri, il ve ilçe okul sütü komisyon üyelerine Bakanlık tarafından eğitim verildi. Yeni sistem ile süt içtikten sonra herhangi bir öğrencide oluşabilecek şikayet vakasında, o parti numaralı sütlerin hangi okullara dağıtıldığının sitemden takip edilerek ve mesaj yolu ile dağıtımlar durdurulacak.

Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, süt dağıtımından önce "Süt alerjisi veya laktoz intoleransı varlığı tespitine yönelik" velilere form gönderildiğini belirterek, velisi süt içmesine izin vermeyen öğrencilerin, kapsam dışında tutulacağını ifade etti. Okul sütü programının takibi için e-okul sistemi üzerinde Okul Sütü Modülü'nün hazırlandığını anlatan Kocabıyık, sistem sayesinde okullara sütlerin zamanında gidip gitmediği, dağıtımı, sütlerin kalitesi, her öğrencinin o gün süt içip içmediği, süte alerjisi ya da sütün bozuk olup olmadığını görülebileceğini kaydetti. Bu yıl, okul sütü dağıtımı ülke genelinde resmi, özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren başlayacak. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl velilerden gelen talep doğrultusunda bağımsız anaokullarında da okul sütü dağıtımı yapılacak


Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.