Okulların Temizlik Sorunu Meclis Gündeminde

Okulların Temizlik Sorunu Meclis Gündeminde

Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına 2 aydan az bir süre var ancak hala yanıtlanmamış pek çok soru ve çözüm bekleyen konular sırada bekliyor. Bunlardan biri de okullardaki temizlik sıkıntısı... CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de hazırladığı

Bakanlıktan gelen yanıt ise, ilköğretim okullarında temizlik sorununun ne denli büyük boyutlarda olduğunu gösterir nitelikte.
 
Milli Eğitim Bakanı Avcı, İstanbul'da ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olmak üzere 2 bin 625 ilköğretim okulu bulunduğunu ve bu okullardan sadece bin  268'inde  kadrolu hizmetli olduğunu söyledi. Tam bin 295 ilköğretim okulunda ise  temizlik personeli mevcut değil.
 
Bakan Avcı, bakanlık tarafından il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine veya okul müdürlüklerine de ödenek gönderildiğini, okul aile birliği aracılığı ile bu ödenekle geçici hizmet elemanı istihdam edilebileceğini ifade etti.
 
Öğüt'ün , okulların temizliğinin neden taşeron firma eliyle yaptırıldığı ve öğrenci velilerinin okul temizliğine yardım etmesi hususunda Bakanlığın görüşlerinin ne olduğu sorularını yanıtsız bırakan Bakan Avcı, temizlik hizmet alımı ile ilgili kendilerine ulaşan bir şikayet olmadığını da ifade etti.
 
Kaynak:EĞİTİM AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.