Ombudsman: ÖSYM kararı zamanında tebliğ edildi

Ombudsman: ÖSYM kararı zamanında tebliğ edildi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ÖSYM ile ilgili alınan kararın geç ulaştığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, ÖSYM'nin şu an itibarıyla hak kaybı yaşayan bireylerin hak mağduriyetlerini giderme imkanına sahip bulunduğunu bildirdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu, 22 Temmuzdamemurlar.net'te yer alan ÖSYM açıklamasına 8 gün sonra cevap verdi ve mağduriyetin hala giderilme imkanının olduğuna dikkat çekti. İşte Kurumun açıklaması;

 

T.C.
KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU

BASIN AÇIKLAMASI

ÖSYM ile ilgili 19 Temmuz 2013 tarihinde açıklamış olduğumuz kararımızla ilgili bazı basın yayın organlarında, Kararın sınavdan önce ÖSYM’ye ulaşmadığı şeklindeki haberlere açıklık getirmek amacıyla açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Kamuoyunun bildiği üzere Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ilk kararını ise 19 Temmuz 2013 tarihinde açıklamıştır. İlk kararımız, ÖSYM’nin hazırladığı iki sınavın (Dikey Geçiş Sınavı ve Mühendislik Tamamlama Sınavı) tarihinin çakışmasından doğan mağduriyetle ilgili olmuştur.

10.06.2013tarihinde alınan şikâyet başvurusu, 17.07.2013 tarihindeÖSYM ile yapılan görüşmelerin ardından çözüme kavuşturulamayıncarapor haline getirilerek, 19.07.2013 tarihinde şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyuna açıklanmıştır. Karar aynı gün kurye yoluyla ÖSYM Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ulaştırılmış ve sonrasında ulaştığına dair İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan ulaştığına dair teyit de alınmıştır.

Zamanın kısa olmasından dolayı sınav değişikliği yapılamaması anlayışla karşılanabilir; ancak Kurumumuz tarafından verilen karar, “İdarenin (YÖK ve ÖSYM) hatalı işleminin ivedilikle düzeltilmesiyahut iki sınava da girmeye hak kazanmış adayların giremeyecekleri sınavlara eş değerli yeni bir işlemin tesisi hususunda …” şeklinde opsiyonlu olmuştur.Yani ÖSYM şu an itibariyle de hak kaybı yaşayan bireylerin hak mağduriyetini giderme imkânına sahiptir.

Kamuoyuna önemleduyurulur.

 

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU

 

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.