Ombudsman talepleri artık reddediyor

Ombudsman talepleri artık reddediyor

Kamu Denetçiliği Kurumu bazı şikayetlere ilişkin son kararlarını internet sitesinde yayımladı. Kurum, yayınladığı tüm kararlarda, başvuruları reddetti

Kamu Denetçiliği Kurumu bazı şikayetlere ilişkin son kararlarını internet sitesinde yayımladı. Kurum, yayınladığı tüm kararlarda, başvuruları reddetti.

Kamu Denetçiliği Kurumunun yayınladığı ve tümünü reddettiği şikayet sonuçlarına bakıldığında kurumun genel olarak mevzuat değerlendirmesi yaptığı ve iyi yönetişim ilkelerine fazla değinmediği fark edilmektedir.

İşte reddedilen başvurular

1- Para cezası tebligatı: Trabzonda yaşanan bir olayda, müteahhit firma SGK'nın sigortasız işçi çalıştırılması yönündeki tebligatın usulüne uygun olmadığını, haberdar olmadığı tebligatlardan dolayı itiraz edemediği ve indirimden yararlanamadığını belirterek KDK'ya başvurmuştur. KDK, SGK'nin işlemlerinin hukuka uygun olduğuna karar vermiştir.Tıklayınız.

2- Yeşil pasaport talebi: PTT'de statü değişikliği olmuştur. Daha önce 399'a tabi sözleşmeli çalışan bir personel A.Ş. ile sözleşme imzalayarak statüsünü değiştirmiştir. Kişi, PTT'nin statü değiştirmiş olmasında kendi kusuru olmadığını ve 3. dereceye geldiğini belirterek yeşil pasaport talep etmiştir. KDK, kurumun verdiği cevabı hukuka uygun bulmuştur. Tıklayınız.

3- Dilekçelerine Süresi İçerisinde Cevap Verilmemesi Hakkında: Şikayetçi muhtelif tarihlerde SGK'ya başvurduğunu ancak dilekçelerine süresinde cevap verilmediğini belirtmiştir. KDK, kurumun verdiği cevabı hukuka uygun bulmuştur. Tıklayınız.

4- Birikmiş Fark Aylıklarına İlişkin Hesaplama: Şikayetçi 1979 yılındaki emekli maaşının yanlış bağlandığını belirterek KDK'ya başvurmuştur. KDK, 34 yıl içinde şikayetçinin mağduriyetinin fark edilip zamanında giderilmesine yönelik bir idari düzenleme gerekliliğini belirtmiş ancak talebi sadece hukuka uygunluk yönünden inceleyerek reddetmiştir. Tıklayınız.

5- AÖF Yurtdışı Öğrenim Giderinin Fazla Olması: Almanya'da yaşayan bir öğrenci AÖF'ün yurtiçine nazaran Avrupa'da yaşayan vatandaşlardan daha yüksek ücret alındığını ve bunun makul bir seviyeye düşürülmesini talep etmiştir. Talep reddedilmiştir. Tıklayınız.

6- Mühendislik Tamamlama Programı Kapsamındaki Derslerin Üniversite Tercihlerden Önce Yayınlanmaması: Cumhuriyet Üniversitesindeki bir öğrenci, mühendislik tamamlama programı kapsamındaki derslerin üniversite tercihleri yapılmadan önce ilan edilmemesinden dolayı mağdur olduğunu, Üniversitenin 18 adet fark dersi belirlediğini, teknik eğitim fakültesinden derslerden muaf tutulaması gerektiği yönünde başvuru yapmıştır. KDK, üniversitelerin özerk yapısını gerekçe göstererek talebi reddetmiştir. Tıklayınız.

7- ÖSYM Sınav Görevlilerini Belirleme Hakkında : Okutman olarak çalışan şikayetçi ÖSYM'nin sınav görevlisi belirlenmesinde tespit ettiği öncelik sıralamalarının kanuna uygun olmadığını belirtmiştir. KDK, ÖSYM'nin takdir hakkının olduğunu belirterek talebi reddetmiştir. Tıklayınız.

8- YDS'ye Sürücü Belgesiyle Girilmesi Nedeniyle Sınavın Geçersiz Sayılması: 2013 Sonbahar YDS'ye giren bir aday, sürücü belgesinin kabul edilmemesini şikayet konusu etmiştir. KDK, ÖSYM'nin bu konuda takdir yetkisi olduğunu, kimlik tespitine esas belge sayısının çok olması durumunda karşılaşılabilecek muhtemel risklerden dolayı şikayeti reddetmiştir. Tıklayınız.

9- Diplomalarda Tezsiz İbaresine Yer Verilmesi: Sakarya Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek lisans programına katılan bir aday, üniversitenin kayıt sırasında taahhüt ettiği ibarenin diplomaya yazılmadığı gerekçesiyle KDK'ya başvumuştur. KDK, kazanılmış hak talebinin meşru bekleti seviyesine ulaşmadığına karar vererek şikayeti reddetmiştir. Tıklayınız.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.