Ombudsmana kaç kişi şikayetini iletti?

Ombudsmana kaç kişi şikayetini iletti?

Kamu ile idare arasında sorunların çözümü için 6 ay önce kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu ombudsmanlarına, 'evlilik programında yüzüme bakmadılar' ya da 'basketbol potası çok ses çıkarıyor' gibi ilginç şikayetlerin de aralarında olduğu toplam 6 bin şikayet

Çalışmalar hakkında bilgi veren kamu denetçisi (ombudsman) Zekeriya Aslan, 67 kişilik uzman kadrosu için 3 bin müracaat olduğunu ve 50'ye yakın uzman yardımcısı alınacağını söyledi. Aslan, kanuna bakıldığında neredeyse tüm sorunların kendilerini ilgilendirdiğini, yaklaşık 6 aylık sürede 6 bini aşkın şikayet aldıklarını dile getirdi.
Şikayetlerde kamu personeli rejimi, atamalarda ciddi haksızlık iddiası, SGK işlemleri, enerji dağıtım şirketleri gibi konuların başı çektiğini belirten Aslan, gelen ilginç şikayetlerden de örnekler verdi. Ankara'da bir kadının evinin yakınındaki okulun bahçesinde bulunan basketbol potasının çok ses çıkardığı şikayetinde bulunduğunu, konuyu ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileterek, daha sessiz bir sistem uygulanmasını istediklerini anlattı.
'Yüzüme bile bakmadılar'
Bir diğer ilginç şikayet, bir TV kanalında yayınlanan evlilik programına ilişkin oldu. Aslan, evlilik programına katılmak için başvuran bir kişinin davet edilmesine rağmen gittiğinde yüzüne bile bakılmadığı, yol parasının verilmediği şikayetinde bulunduğunu söyledi. Ombudsman Zekeriya Aslan, bu konuda da ilgili program yapımcılarına, bu tür durumlara dikkat edilmesi yönünde tavsiyede bulunduklarını ifade etti.
Memur, milletvekilini şikayet etti
Ankara'da bir memurdan, randevu talep etmesine rağmen Ankara milletvekilleriyle görüşemediği yönünde şikayet aldıklarını dile getiren Aslan, bu sorunun çözümü için "Biz memur arkadaşımızın bu şikayeti üzerine Ankara milletvekillerimize telefonla konuyu ilettik ve görüşmelerini sağladık" dedi.


En çok şikayet İstanbul'dan
İl olarak en çok şikayetin İstanbul'dan geldiğini belirten Zekeriya Aslan, Karadeniz'den gelen şikayetlerinse avukat desteği alınarak yapıldığını söyledi ve Karadenizlileri tebrik etti. Aslan, Kamu Denetçiliği Kurumu henüz yeni olduğu için nüfusun ancak yüzde 10'u tarafından bilindiğine dikkati çekerek, ücretsiz ve 6 ay içinde belirtilen sorunu çözmekle yükümlü olduklarını anımsattı.


Kaynak: Vatan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum