Orta Öğretime Geçiş Modeli Belirleme Çalıştayı

Orta Öğretime Geçiş Modeli Belirleme Çalıştayı

Milli Eğitim Bakanlığınca geliştirilen orta öğretime geçiş modeli taslak tanıtım ve değerlendirme çalıştayı yapıldı

SBS (Seviye Belirleme Sınavı)’nın  2013 yılı itibariyle son kez yapılarak uygulamadan kaldırılmasının ardından yeni ortaöğretime geçiş modelinin belirlenmesi çalışmaları kapsamında ilimizde çalıştay düzenlendi.

 

Milli Eğitim Bakanlığınca geliştirilen orta öğretime geçiş modeli taslak tanıtım ve değerlendirme çalıştayı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük başkanlığında Karahayıt Colossae Termal Hotelde yapıldı.

 

Çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Grup Başkanı Ali Karagöz,  Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Milli Eğitim Müdürlüğü İdarecileri, Pamukkale Üniversitesi Eğitim fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. İzzet Kara ve öğretim üyeleri, Moderatör Prof.Dr. M. Çağatay Okutan, MEB Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Semih Aktekin,  okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler olmak üzere 52 katılımcı ile gerçekleşti.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yapmış olduğu açılış konuşmasında; “SBS sisteminin sona ermesi ile bakanlığımızın geliştirmiş olduğu orta öğretime geçiş sisteminin 16 farklı ilde eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte değerlendirilmesi ve son şekillerinin verilmesi amaçlı yapılan toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duymaktayız. Çalıştayın eğitim sistemi için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük yaptığı konuşmasında; “Ortaöğretime geçiş modeli taslağı üzerinde ülke genelinde 16 ilimizde yapılacak olan toplantılar sonucunda, alınacak olan kararlarla model son halini almış olacak. Uzun yıllardan beri ortaöğretime geçiş sistemi tartışılmakta idi. Öğrencilerin, velilerin ve toplumun eski sistemden rahatsızlığı geçmiş yıllardan beri süre gelmektedir. 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen orta öğretime geçiş sınavları 2011 yılından itibaren tek sınav olarak gerçekleştirildi. 2013 yılında da SBS kaldırılarak Bakanlığımız tarafından bunun yerine konulacak olan bir sistem gerçekleştirildi. Uzun bir süreçten geçirilerek hazırlanmış bir sistem olma özelliği taşımaktadır. Bugün bu sistem sizlere anlatılacak ve uygulamada oluşabilecek sıkıntılar ve tavsiyeler alınarak değerlendirilecektir. 16 ayrı ilde yapılan toplantılar sonrası sisteme son hali verilecek. Bakanlık olarak bu toplantılarla amacımız sistemin hayata geçirilmeden önce son şeklinin verilmesi ve uygulamada oluşabilecek sıkıntıları sıfıra indirmektir. Bakanlığımız son dönemlerde yapmış olduğu uygulamalarda örgütle birlikte kararlar almaktadır. Taslakları bakanlıkça hazırlayarak teşkilatımızın görüşlerine sunuyoruz. Sonrasında bu taslaklar son halini alarak uygulama geçilmektedir. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum, verimli bir çalıştay olacağına inanıyorum” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Prof.Dr. M. Çağatay Okutan  Moderatörlüğünde  Meb Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Semih Aktekin orta öğretime geçiş modelini katılımcılara tanıttı. Tanıtım sonrası sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı oturumda taslak üzerinde fikir alış verişi yapılarak bir rapor oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.