Ortak Sınavlarda Ek Ders Ücretleri

Ortak Sınavlarda Ek Ders Ücretleri

Sınavda görev almayan öğretmenler, okullarına o günlerde gidecek mi? Ve ek ders görevlerini yapmış sayılacaklar mı?

MEB, 8.sınıflara yapılacak yeni sınavların takvimini, yayınladığı kılavuzda açıkladı. Buna göre 8.sınıflara hem Kasım ayının 28 ve 29'unda hem de Nisan'ın 28 ve 29 ‘unda, her gün 3 oturumda 3 ders olmak üzere 2 gün boyunca toplamda 6 dersten ayrı zamanlarda (Her ders için süre 40 Dk.) sınavlar uygulanacaktır.
 
8.sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak bu sınavlar, bu öğrencilerin kendi okullarında gerçekleşecektir. Fakat bu sınavlarda salon başkanı ve gözetmen olarak görev alacak olan öğretmenler, başka okullarda görevli öğretmenler arasından isteğe bağlı olarak görevlendirilecektir. Sınav merkezi okullarda sınavın olduğu günlerde okullar tatil olacağından, ilgili okullarda öğrenim gören 8.sınıf haricindeki diğer sınıf öğrencileri okula devam etmeyeceklerdir. Fakat sınav merkezi durumunda olmayan okullarda eğitim-öğretime devam edilecektir.
 
Sınav günlerinde, sınav merkezi durumunda olmayan okullarda eğitim öğretim faaliyeti devam edeceğinden dolayı bu okullarda görevli öğretmenler o günlerde okuttukları derslere devam edeceklerdir. Fakat sınav merkezi durumunda olan okullarda görevli öğretmenlerden sınav günlerinde görev alanlara ve görev almayanlara dair iki mevzuda muamma söz konusudur. Şöyle ki:
 
1- Sınav günlerinde görevli olan öğretmenler, o günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılacak mı? Bu günlere dair ödenecek olan ücret, ne şekilde tahakkuk ettirilecektir?
 
2- Sınav merkezi durumundaki okullarda görevli ve sınav günlerinde görev almayan öğretmenler, okullarına o günlerde gidecek mi? Ve üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılacaklar mı?
 
Bizim mütalaamız: Okulu sınav merkezi durumunda olan ve sınavlarda görev almayan öğretmenlerin, bu durum insiyatifleri dışında olduğu için üzerlerindeki ek ders görevlerini yapmış sayılmalı.
 
Ayrıca, okulu sınav merkezi durumunda olan ve sınavlarda görev alan öğretmenler, o günlerdeki ek ders görevlerini yapmış sayılmalı ve sınav ücreti de ayrıca tahakkuk ettirilmeli.
 
Bu durum, tıpkı kar tatilindeki idari izin gibi...
 
Bakanlığın, il ve ilçelerdeki bu muamma hususiyetleri değerlendirerek, bir yazı yayınlamasını beklemekteyiz... Saygılarımla...
 
Yahya ASLAN

1-031.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.