ÖSYM ilk kez bir bilene sordu

ÖSYM ilk kez bir bilene sordu

Yıllardır kendi bildiğini uygulamakta direnen ÖSYM, nihayet üniversitelerin gerçek sahipleri ile de görüşmeye karar verdi.

ÖSYM, YGS başvurularının devam ettiği bugünlerde İç Anadolu bölgesinde yer alan üniversitelerin Rektörleri ile Cumartesi gün Hacettepe Üniversitesinde bir araya geldi. ÖSYM yönetimi toplantıda, geçmiş uygulamalar hakkında bilgi verdi, yeni ÖSYS yerleştirmeleri hakkında rektörlerden görüş aldı ve önümüzdeki yıllarda geçmeyi planladıkları elektronik sınavla ilgili fikir alış verişinde bulundu.

2010 yılından bu yana görevde olan ve kurumu dış dünyaya nerdeyse tamamen kapatan ÖSYM Yönetiminin nihayet birileriyle, adayların geleceğine ilişkin konuları tartışıyor olması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Bilindiği gibi ÖSYM sınavlarda seçme işini yaptığı adayları üniversitelere yerleştirmektedir. İlk olarak; adaylar sınava bu üniversitelerin kampüslerinde girmektedir. Adayların üniversitelere ait sınav salonlarında sınava girdiği ve üniversite görevlilerinin sınav görevlisi olarak çalıştığı düşünüldüğünde bile, bu istişarelere gereksinimin önemi ortaya çıkacaktır.Böylelikle kendi görevlilerinden kaynaklanan ihmalleri belki biraz azaltabilirler.

Aslında bu türden toplantıların Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim kurulu ile de yapılmasında adaylar açısından yarar olacağı açıktır. Özellikle Mart ayında yapılacak olan YGS'de havanın yurt genelinde soğuk olacağı düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda salonların sınava hazır hale getirilmesi için Bakanlıkla da istişareye ihtiyaç vardır.

İstişare toplantılarında adayların tuvalet ihtiyacı başta olmak üzere sınav yasakları konusunun da gündeme alınması gerekmektedir.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.