ÖYP için yeni alan sınavı açıklaması

ÖYP için yeni alan sınavı açıklaması

ÖYP'de PDR, Mühendislik, Mimarlık, İletişim, Felsefe, Psikoloji ve Hukuk'tan alan sınavı yapılacak.

ÖĞRETİM ELEMANI YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) ALAN SINAVI HAKKINDA AÇIKLAMA

14.05.2015 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına (ÖYP) İlişkin Esas ve Usuller'de yapılan değişiklik neticesinde ÖYP araştırma görevlisi yerleştirme işlemlerinde "Alan Sınavı" getirilmiş ve 07-08-09-10.07.2015 tarihlerinde Temel Tıp Bilimleri ve Temel İslam Bilimleri alanlarında Alan Sınavı yapılarak bu kadrolara yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Başkanlığımızca bundan sonra yapılması düşünülen Alan Sınavlarına ilişkin olarak Üniversitelerimizden gelen öneriler çerçevesinde 2015 yılı Eylül ve Ekim aylarında "Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Mühendislik, Mimarlık, İletişim, Felsefe, Psikoloji ve Hukuk" alanlarında Alan Sınavı yapılmasına karar verilmiştir.

Üniversitelerimizden talep gelmesi halinde başka alanlarda da Alan Sınavı yapılıp yapılmayacağına YÖK Yürütme Kurulu karar verecek ve alınan karar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Alan sınavı yapılmayacak bilim alanlarında ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirmelerin ise Aralık ayı (2015) içerisinde yapılması planlanmaktadır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.